Hyppää pääsisältöön

Amerikasta saapui kolhittuja laatuautoja takseiksi 1951

Kauan odotetetut Checker-autot olivat suomalaisvastaanottajilleen pettymys. Kovia kokeneet autot saivat Helsingin autokatsastusmieheltäkin murhaavan lausunnon.

Jälleen uutta -ohjelmassa (1951) kamera kulkee Helsingin Satamassa, jonne laatuautoiksi mainitut amerikkalaiset Checkerit saapuivat vuokra-autoilijoiden arvioitaviksi. Pettyneet autoilijat mittailivat vaurioita, joita autoihin oli tullut. Korit olivat kuhmuisia, moottorit ruosteessa, lokasuojat eriparia ja kädensijoja puuttui. Pitkä merimatka Yhdysvalloista oli aiheuttanut huomattavia vaurioita, myös lastaaminen ja purkaminen olivat vaikuttaneet autojen kuntoon.

Selostajan mukaan tulevaisuus näyttää, tuleeko autoista ajokelpoisia. Katsastusmies oli jo antanut murhaavan lausunnon.

Checker-autot

Checker oli yhdysvaltalaisen Checker Motor Corporationin vuosina 1922–1982 valmistama automerkki. Yhtiö toimi Kalamazoon kaupungissa Michiganin osavaltiossa. Autojen tuntomerkki oli kylkeen ikkunalinjan alapuolelle maalattu shakkiruutukuvio, mihin auton nimikin viittasi. Suomeen ehdittiin tuoda 1950-luvun alussa kaikkiaan 552 Checkeriä, joista 508 oli ajoneuvorekisterissä vuoden 1954 lopussa. Viimeiset Checker-taksit poistuivat Helsingin katukuvasta 1960-luvun alussa.

Lähde Wikipedia