Hyppää pääsisältöön

Harjoittele tantrataitoja kotona

Harjoittele tantrataitoja kotona. Kuva: Kaigen/stock.xchng

Tantrisessa rakastelussa vältellään alaspäin suuntautuvaa, räjähtävää orgasmia eli esimerkiksi miehen tapauksessa siemensyöksyä, jotta energia ei katoa rakastelevan parin väliltä.

Energian kiertäessä rakastelua voi jatkaa tuntikausia. Oikeiden tekniikkojen ja rentoutumisen kautta myös naisen klitorisorgasmit ja miehen yksinkertainen siemensyöksy vaihtuvat moninkertaisiksi, syviksi orgasmeiksi.

Mutta pelkkää tekniikkaa tantrinen rakastelu ei ole. Eroottinen tantra on parhaimmillaan sydämen yhteyttä ja henkistä tietoisuutta yhdistettynä uskomattomiin orgasmeihin.

– Parisuhteessa ja rakastelussa on tärkeää, että parin välillä on syvä ja läheinen yhteys, tarkentaa jooga- ja tantrakoulu Nathan opettaja Cristian Hallivuori tantrisen rakastelun lähtökohtia.

Hän antaa kolme vinkkiä, joiden avulla tantrisen rakastelun alkeita voi harjoitella kotona.

 

1. Syventäkää läheisyyttä välillänne!

Tämän yksinkertaisen harjoituksen avulla on helppo syventää ja uudistaa rakkautta pariskunnan välillä.

 1. Istukaa sylikkäin (nainen päällä, mies alla).
 2. Asettakaa molemmat oikea käsi parin rintakehän keskelle, ja vasen käsi oman rintakehän keskelle parin kämmenen päälle.
 3. Sulkekaa silmänne ja tuntekaa kaikkien aistien kautta (kosketus, ääni, tuoksu) parinne läheisyys. Tuntekaa erityisesti lämpö ja kosketus kämmenien ja rintakehän välillä ja huomatkaa, kuinka rentoutuessanne alatte vähitellen spontaanisti hengittää samaan tahtiin.
 4. Huomatkaa, kuinka kädet muodostavat energiapiirin välillenne. Keskittykää välittämään lämpöä ja rakkautta oikean kätenne kautta rakastetullenne ja huomatkaa samalla, kuinka kumppanin lämpö ja rakkaus säteilee hänen kätensä kautta.
 5. Antakaa toisillenne aikaa ja keskittykää tähän vaiheeseen.

Tätä harjoitusta on Hallivuoren mukaan hyvä tehdä ainakin viisi minuuttia aina ennen rakastelua.


2. Vahvistakaa lantionpohjanlihaksianne! 

PC-lihas eli Pudococcygeus on lihas, joka kulkee lantion alueella häntäluusta häpyluuhun. Lisäämällä tietoisuutta tästä lihaksesta ja vahvistamalla sitä sekä mies että nainen voivat tulla tietoisiksi seksuaalisesta energiastaan ja oppia hallitsemaan sitä.

– Lantionpohjanlihaksilla on valtava merkitys seksuaalisen energian hallinnassa. Rakastelun aikana pariskunta voi visualisoida, kuinka PC-lihasta supistamalla mielihyvän aistimukset eli siis koko herätetty eroottinen energia kohoaa olemuksessanne korkeammalle tasolle ja koko kehon läpi päälaelle.

Ennen orgastisia kohoamisia lihakset kuitenkin tarvitsevat harjoitusta ja voimaa!

Miehen tapauksessa lantionpohjanlihasten kontrollointi auttaa saavuttamaan paremman erektion ja tunnistamaan alkavan siemensyöksyn merkit. Siemensyöksyä ja virtsantuloa säätelevät PC-lihakset sijaitsevat häntäluun ja peniksen tyven välisellä alueella. Lähestyessään siemensyöksyä mies voi pysähtyä hetkeksi, supistaa voimakkaasti näitä lihaksia ja siten estää siemensyöksyn. Tämä siemensyöksyn hallinta johtaa lopulta miehen kykyyn saada useita orgasmeja ilman siemensyöksyä.

Nainen puolestaan löytää ja tunnistaa oman lantionpohjanlihaksensa helposti esimerkiksi keskeyttämällä vessassa käydessään virtsasuihkun hetkeksi. Virtsaamisen keskeytystä ei suositella tehtäväksi liian usein, mutta tunnistettuaan lihaksen nainen voi aloittaa vahvistamisharjoitukset supistelemalla lihasta kuivaharjoittelun muodossa ja myöhemmin jumpata lihaksiin voimaa esimerkiksi tarkoituksen valmistettujen kuulien avulla.

Hallivuori kehottaa naisia myös ottamaan huomioon PC-lihaksen eri alueet. Tunnustelemalla ja harjoittamalla kehoa nainen voi oppia supistamaan erikseen esimerkiksi peräaukon sulkijalihasta ja aluetta välilihan alueella.

– Nainen pystyy tarjoamaan emättimen lihaksillaan valtavaa nautintoa sekä itselleen että miehelleen, ja saavuttaa kyvyn syviin ja pitkiin orgasmeihin. 

Rutiini on Hallivuoren mielestä myrkkyä sekä parisuhteelle ja rakastelulle.

3. Ylläpitäkää kipinää parisuhteessanne!

Tantrinen rakastelu ei ole koskaan vain tekninen suoritus. Kumppanien keskinäinen yhteys ja parisuhteen tila ovat tärkeitä tekijöitä. Rutiini on Hallivuoren mielestä myrkkyä sekä parisuhteelle ja rakastelulle.

– Muistakaa, miltä suhteenne alkuhuuma tuntui ja pyrkikää pitämään sitä yllä koko ajan suhteessanne.

Virkistyskeinoja parisuhteen arkeen:

 1. Tehkää toisillenne vähintään kolme yllätystä kahden viikon sisällä.
 2. Miettikää, mistä kumppaninne oikeasti pitää. Ei ole vaikeaa olla toiselle mieliksi.
 3. Osoittakaa arvostusta, hellyyttä ja rakkautta toisillenne päivittäin.

Halllivuori kannustaa kumppaneita huomioimaan paitsi toisiaan myös toistensa maskuliinisia ja feminiinisiä puolia. Esimerkiksi pienten lahjojen ja kukkien antaminen tai kumppanin kauneuden huomioiminen voivat merkitä naiselle paljon. Myös makuuhuoneen koristelu kukin ja hyväntuoksuisin hajustein voi olla kokeilemisen arvoinen idea tunnelman luomiseksi. Maskuliinisen kumppanin kohdalla voi huomioida erityisesti toisen tarvetta tuntea itsensä luottamuksen arvoiseksi ja arvostetuksi.

Tantrisen ymmärryksen mukaan maailmankaikkeus koostuu maskuliinisesta tietoudesta ja feminiinisestä energiasta. Juuri nämä maskuliiniset ja feminiiniset erot ovat Hallivuoren mukaan niitä, jotka vetävät kumppaneita toistensa puoleen.


Lue myös: Outi ja Christoffer Lindroos vannovat tantran nimeen niin sängyssä kuin parisuhteen hoidossakin.

 

Linkit:

Linda Lappalainen

 • Taidepedagogi Marjatta Levanto: Taide on totta

  Lapset yllättivät Ateneumin ensimmäisen museolehtorin.

  Suomalaisen museopedagogiikan uranuurtaja Marjatta Levanto suhtautuu intohimoisesti niin taiteen kokemiseen kuin taiteesta kirjoittamiseenkin. Hän loi perustan Ateneumin museopedagogiikalle eli yleisötyölle ja on tullut tunnetuksi erityisesti lapsille suunnattujen taidehistoriakirjojen kirjoittajana. 

 • Keskustele yrittäjistä ja exitistä!

  Onnistunut exit

  Kun yrittäjä tai yrittäjät myyvät yrityksensä, bisnesmaailmassa sitä kutsutaan exitiksi, jotkut puhuvat myös yrittäjän palkkapäivästä. Millainen on onnistunut exit ja mitä se vaatii? Tässä ohjelmassa exit-tarinansa kertovat Hoplopin perustaja Tomi Pulkki, taksialan Eeva Kovanen ja Pappila Penkkala Groupin Matias Mäenpää.

 • Keskustele ilmastopolitiikasta

  Onko ilmastonmuutoksesta tullut identiteettikysymys?

  Onko ilmastonmuutoksesta tullut identiteettikysymys, joka jakaa ihmisiä eri puolueisiin? Perussuomalaisten mielestä ilmastonmuutosta liioitellaan julkisuudessa, vihreiden mielestä taas näin ei ole. Mitä mieltä sinä olet?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Elämä

 • Taidepedagogi Marjatta Levanto: Taide on totta

  Lapset yllättivät Ateneumin ensimmäisen museolehtorin.

  Suomalaisen museopedagogiikan uranuurtaja Marjatta Levanto suhtautuu intohimoisesti niin taiteen kokemiseen kuin taiteesta kirjoittamiseenkin. Hän loi perustan Ateneumin museopedagogiikalle eli yleisötyölle ja on tullut tunnetuksi erityisesti lapsille suunnattujen taidehistoriakirjojen kirjoittajana. 

 • "Onko musta ollenkaan tähän, kun nuo muut on niin sairaan hyviä?" Lahjakkaan suvun vesa Aili Ikonen epäili pitkään, onko hänestä ammattimuusikoksi

  Musiikki on muusikko Aili Ikoselle intohimo.

  Erityisesti jazzlaulajana tunnettu muusikko Aili Ikonen kasvoi musiikin ympäröimänä. Korpilahdelta kotoisin oleva Ikonen pomppi lapsena Joutsenlammen finaaliosaa veljensä Osmon kanssa olohuoneen sohvan ympärillä ja harjoitteli pieteetillä viulunsoittoa viisivuotiaasta alkaen. Silti ura muusikkona ei ollut itsestäänselvyys.

 • Keskustele yrittäjistä ja exitistä!

  Onnistunut exit

  Kun yrittäjä tai yrittäjät myyvät yrityksensä, bisnesmaailmassa sitä kutsutaan exitiksi, jotkut puhuvat myös yrittäjän palkkapäivästä. Millainen on onnistunut exit ja mitä se vaatii? Tässä ohjelmassa exit-tarinansa kertovat Hoplopin perustaja Tomi Pulkki, taksialan Eeva Kovanen ja Pappila Penkkala Groupin Matias Mäenpää.

 • Keskustele ilmastopolitiikasta

  Onko ilmastonmuutoksesta tullut identiteettikysymys?

  Onko ilmastonmuutoksesta tullut identiteettikysymys, joka jakaa ihmisiä eri puolueisiin? Perussuomalaisten mielestä ilmastonmuutosta liioitellaan julkisuudessa, vihreiden mielestä taas näin ei ole. Mitä mieltä sinä olet?

 • Muotitaiteilija Matti Seppänen: Muoti on vihdoinkin tunnustettu kulttuurimuoto

  Elämäntyönä muodin aseman parantaminen

  Muotitaiteilija Matti Seppäsen elämäntyönä on ollut muoti. Evakkoperheen kuopuksesta kasvoi esteetikko. Taival tamperelaisesta somistajasta suomalaisen vaateteollisuuden kultakauden huippusuunnittelijaksi on vertaansa vailla. Viisikymmentävuotiseen taiteilijauraan kuuluu niin käyttömuodin suunnittelua, tulevien muotitaiteilijoiden opetusta kuin mielikuvituksellisten teatteripukujen luomista.

 • Keskustele Isis-naisten lapsista

  Mitä tehdä Isis-naisten lapsille?

  Pitäisikö sinun mielestäsi Syyriassa al-Hol -leirillä olevia suomalaislapsia auttaa Suomeen? Menevätkö lastenoikeudet sen edelle, että lasten äidit ovat mahdollisesti tukeneet Isiksen tekemiä julmuuksia? Vai pitäisikö vastuu lapsista jättää heidän äideilleen, jotka ovat kuitenkin vapaaehtoisesti vuosia sitten lähteneet konfliktialueelle?

 • Suhteeni lady Chatterleyhin ja vähän muihinkin naisiin

  Eroottinen kirjallisuus on minulle kuin menneet suhteet.

  Luin nuorempana muutamia eroottisia kirjoja kiihoittumistarkoituksessa. Kaunokirjallisia arvoja en teksteistä löytänyt. Myöhemmin tajusin, että haaveissani olleiden naisten takia olisi kannattanut lukea enemmän. Eroottinen kirjallisuus on ollut minulle kuin menneet suhteet. Aina kiinnostavimmillaan ensimmäisillä sivuilla, kun ei vielä tiedä mitä tuleman pitää.

 • Keskustele tuloeroista!

  Tuloerot Suomessa

  Toisin kuin usein on väitetty, tuloerot ovat kasvaneet Suomessa myös 2000-luvulla. Miksi? Tarvitaanko tuloerojen kasvua, jotta talous kasvaa? Vieraana tuloeroja pitkään tutkinut ja vastikään aiheesta uuden kirjan julkaissut professori Matti Tuomala Tampereen yliopistosta.

 • Keskustele valtion budjetista!

  Sailaksen ja Virtasen riihessä

  Antti Rinteen hallitus istui tällä viikolla budjettiriihessä. Mitä jäi käteen? Mikä maksaa? -ohjelman omassa budjettiriihessä kymmenien budjettien miehet Raimo Sailas ja Erkki Virtanen arvioivat hallituksen esitystä ja lukevat omat talouden madonlukunsa. Vähän vanhojakin muistellaan