Hyppää pääsisältöön

Bonolla nousi kusi päähän – ystävät antoivat oppitunnin

Ystävät päättivät antaa U2 –yhtyeen nokkamiehelle kunnon opetuksen palauttaakseen tämän takaisin maanpinnalle, sillä heidän mielestään miehellä oli noussut kuuluisuus päähän.

Bono, U2 // Kuva: Tomi Mikola/ YLE

Bonon ystävät eivät tarjonneet 80 –luvulla rokkitähdelle sitä perinteisintä apua, kun he kokivat tämän ottavan rokkipuuhat liian vakavasti. Juttelemisen sijaan he päättivätkin kääräistä Bonon pienen Fiat Bambino –auton vessapaperiin ja heitellä sitä kananmunilla.

- Eräänä iltana kotona Dublinissa isäni herätti minut ja sanoi, että joku yrittää varastaa autoni. Säikähdimme molemmat ja isäni kävi hakemassa rautakangen. Katselin touhua ikkunasta kauhuissani, enkä olisi arvannut että jouduinkin ystävieni ilkivallan kohteksi, Bono muistelee.

Lähteet: Contact Music