Hyppää pääsisältöön

Kauhuräppärien fanit joutuivat FBI:n uhkalistalle

USA:n liittovaltion poliisi pitää heitä yhtä vaarallisina kuin tunnettuja katujengejä.

Detroitilainen räppiduo Insane Clown Posse.

FBI rinnastaa Insane Clown Possen fanit Crips-, Bloods- ja Aryan Brotherhood-jengeihin. Poliisin mukaan Juggalos-niminen faniryhmä muodostuu kuitenkin heikosti johdetusta sekalaisesta porukasta, jonka toiminta on saamassa jengeistä tuttuja rikollisia piirteitä. FBI:n vuosiraportissa Juggalos löytyy samalta listalta muun muassa katujengin kanssa, joka on yhdistetty murhaavaan meksikolaiseen huumekartelliin. Tosin Insane Clown Posse -fanien toiminaksi on murhien ja laajan huumekaupan sijaan merkitty varkauksia, pienen piirin huumekauppaa ja törkeää väkivaltaa.

FBI varoittaa myös, että sosiaalinen media mahdollistaa Juggalo-fanien alaryhmien vuorovaikutuksen ja leviämisen. Se on myös huolissaan siitä, että huonosti organisoitua faniryhmää on vaikea luokitella ja jäseniä on vaikea tunnistaa.

Lähteet: Wired