Hyppää pääsisältöön

Kotimaiset artistit tähtäävät Azerbaidžaniin - mukana TikTakin Petra!

Uuden Musiikin Kilpailu pisti vipinää myös Stig Doggin kinttuihin.

Petra osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun // Kuva: Petra

Uuden Musiikin Kilpailun osallistujat julkistettiin tänään ja neljänkymmenen artistin joukosta löytyy monia tuttuja nimiä. Finaalipaikasta ja pääsystä edustamaan Suomea ensi vuoden Euroviisuihin kisaavat mm. Freeman & Uusi Fantasia, Martina Aitolehti ja XL5-yhtyeessä vaikuttanut Mica Ikonen. Maailmalle tähtää myös TikTak-yhtyeen solistina tunnettu Petra.

- Pääsyy siihen, miksi osallistuin oli että teen ensimmäistä kertaa uutta musiikkia itse eli sävellän uusia biisejä ja teen tekstejä. Jotenkin tässä maassa on aika vähän sellaisia kanavia, joita kautta saisi sitä musiikkia eteenpäin. Kiinnostuinkin tästä, koska tässä on oikeasti kyse musiikista. Ei tarvitse kokkailla tai jorata tai heilua tai pomppia vaan oikeasti pääsee puhumaan siitä, mistä on kaikkein eniten kiinnostunut - eli siitä musiikista. Tuleva levy on ensimmäinen missä olen ollut tosi vahvasti itse mukana ja mikä olisi parempi paikka sen uuden musiikin julkaisuun kuin Uuden Musiikin Kilpailu.

Petran Janis Joplin -kappaleen voit kuunnella täältä.

Kilpailuun osallistuu myös huumorihopista tunnettu Stig Dogg. Koska herran kappaleet ovat tunnetusti hieman kaksimielisiä (kts. Stigidilaatio), piti häneltä totta kai kysyä että onko mies mukana ihan tosissaan.

- Ei tää vitsi ole, vaan lapsuuden haave. Päästä Euroviisuihin siis. Toivottavasti pääsisin nyt mahdollisimman pitkälle ja ihan Bakuun saakka. Biisin nimi on Laululeija ja se on aika haikea rakkausbiisi, mutta se on sellaista ruotsalaistyylistä haikeutta eli se ei kuitenkaan ole surullinen biisi. Se on kepeän haikea rakkausbiisi, aika runollinen. Se ei sisällä mitään kaksmielisyyksiä eli on erilainen kuin mitä aikaisemmin olen vetänyt.

Stigin musiikkityyli onkin vaihtunut radikaalisti ja nimestä on tiputettu pois Dogg. Uuden kappaleen sanoittajanakin on toiminut PMMP:n Paula Vesala. Folk-henkisen UMK-kappaleen voit kuunnella täältä.

Tänään julkistettiin myös Uuden Musiikin Kilpailun juontajat ja molemmat ovat tuttuja YleX:n taajuuksilta. Anne Laintoa on kuultu äänessä Uuden Musiikin iltavuorossa ja Joona Kortesmäki on kuulijoille tuttu Kesäiltapäivistä. Radion parissa uraansa luonut Lainto tekee ohjelman tiimellyksessä TV-debyyttinsä, mutta se ei 24-vuotiasta toimittajaa hämmennä.

- Enemmän olen kyllä innostunut kuin jännittynyt. Hirvittävän moni kysyy, että jännittääkö nyt kauheasti ja olenko ihan paniikissa, mutta en mä kyllä ole. Musta tämä on vaan tosi kivaa kun pääsee tekemään vähän erilaisiakin juttuja. Tämä on hauska, uusi aluevaltaus.

Kortesmäki kertoo uusiutuneen viisukarsinnan keskittyvän nyt entistä enemmän laadukkaaseen musiikkiin.

- Nyt tehdään sillä asenteella, että haetaan uusia hyviä biisejä eikä mitään Euroviisukappaleita. Ennen kaikkea ollaan hakemassa hyviä biisejä. Aika poppipainotteista tämä on, mutta sitähän ihmiset kuuntelee mitä tehdään. Luvassa on rokki- ja poppimeininkiä ja on siellä pari reggae-ralliakin ja jopa vähän räppiäkin. Sitä tosin olisi voinut olla enemmänkin!

Uuden Musiikin Kilpailun kilpailijoihin voi tutustua täältä.

LUE MYÖS:
Nämä artistit yltävät Uuden Musiikin Kilpailun seuraavaan vaiheeseen