Hyppää pääsisältöön

Räävitön sarjakuvataiteilija: Kaikesta pitää pystyä tekemään pilaa!

Rajoja rikkovista sarjakuvistaan tunnetun Hugleikur Dagssonin mielestä huumoria ei tulisi rajoittaa millään lailla.

Hugleikur Dagsson YleX Aamun vieraana

YleX Aamussa vieraili ensimmäisen kokopitkän sarjakuvakirjan julkaissut Hugleikur Dagsson. Vaikka sarjakuvataiteilija julkaisi vastikään 100-sivuisen Perimmäinen pohjola -nimisen sarjakuvakirjan, mies on kuitenkin tullut tunnetuksi yksittäisistä, erittäin räävittömistä sarjakuvastripeistään. Dagsson kertoi, ettei ole aihetta, josta hän ei voisi tehdä pilaa.

- Mielestäni kaikesta ja kaikista pitää pystyä tekemään pilaa. Ketään ei pidä jättää pois ivauksesta, Dagsson kertoo.

Islantilaistaiteilija onkin tehnyt omissa stripeissään pilaa lähes kaikista ihmisryhmistä. Dagssonin mielestä loukkaavaa olisi se, että jokin ihmisryhmä jätettäisiin koskemattomaksi ja huumorin ulkopuolelle. Herkimmin miehen huumoriin suhtautuvat urheilufanit.

- Teen pilaa kaikesta, enkä saa siitä negatiivista palautetta - paitsi silloin, kun käsittelen Islannin käsi- tai jalkapallojoukkueita. Jos teen pilaa heistä, ihmiset suuttuvat. Kun teen pilaa lapsiin sekaantumisesta, ihmiset nauravat.

Kuuntele koko haastattelu TÄÄLTÄ.