Hyppää pääsisältöön

Pertti Neumannin oma beibi

Pertti Neumann kertoo loukkaantumisestaan ja uudesta Dingo-albumista. Saamme vastauksen kysymykseen milloin hän lopetti meikkaamisen, mutta voisiko hän vielä joskus harkita heittävänsä lateksit ja kajaalit naamaansa?

Tietolaatikko

Pertti "Nipa" Neumann (ent. Nieminen), s. 11. lokakuuta 1959 Pori
Dingo-yhtyeen laulaja ja lauluntekijä vuodesta 1982
Ohjelma sisältää otteita dokumentista: Dingo ja levottomat tuhkimot 1986 ja tv-uutisista: Dingo Posiolla 1985

Tallitähdet -tosi-tv-sarjassa kätensä loukannut muusikko Pertti Neumann sävelsi, sanoitti — sanalla sanoen loi — uuden Dingo-albumin (Humisevan harjun paluu 2008) muutaman vuoden tauon jälkeen.

”Jos huomaan, että olen nyt ollut tämän saman jutun kimpussa puolikin tuntia, niin se alkaa olla itselleni se maksimiaika. Pidän ihanteena sellaista viittä – kymmentä minuuttia per kappale”, artisti analysoi ilmeisen nopeaa sävellystyötään.

Vaatimattomuus ei ole adjektiivi, jota 80-luvun suosikkiartisteihin on tavattu yhdistää, mutta jos kokonaisen sukupolven yhdistäviä kappaleita syntyi jo silloin muutamassa minuutissa, ei voi kuin hämmästellä miehen lahjakkuutta.

Yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen ei ole empinyt missään vaiheessa käyttää yhtyeellä sen alkuperäistä nimeä:

”Se (Dingo) on ollut mun oma beibi — aina. Tämä on ihan ajan tuomaa juttua. Olen ollut tässä kaksikymmentäviisi vuotta. Monissa bändeissä miehitykset vaihtuvat ajan kanssa. Joku Motörhead on puhtaasti Lemmyn (Kilmister) keissi ja sillä hyvä.”

Alkuperäisjäseniä tai ei, Dingon vaikutusta suomalaiseen musiikkiteollisuuteen ei voi aliarvioida. Jotain Neumannin sävellystaidoista kertoo haastattelussakin esille nostettu Dingon tribuuttialbumi (Melkein Vieraissa - Nimemme On Dingo 2008), johon suosikkikappaleitaan versioivat muun muassa Lordi, Hanna Pakarinen ja rock-konkari Remu Aaltonen.

Teksti: Ville Matilainen

Kommentit