Hyppää pääsisältöön

Dokumenteistaan palkittu Tiina Merikanto ei kaihda rankkoja aiheita

Toimittaja Tiina Merikanto lähikuvassa.
Tiina Merikanto Toimittaja Tiina Merikanto lähikuvassa. Kuva: Laura Pohjavirta Tiina Merikanto

Toimittaja Tiina Merikanto tekee tv-dokumentteja kipeistä ja tärkeistä aiheista. Dokumenteistaan useasti palkittu Merikanto sanoo, että parasta toimittajan ammatissa on kysyminen ja etenkin kuunteleminen.

Tiina Merikannon dokumenttien aiheita ovat olleet mm. parantumatonta syöpää sairastavan pienten lasten äiti, omaishoitajan arki ja pommiräjähdyksen uhrin kohtalo.

Merikanto kertoo valitsevansa aiheita, jotka ovat kiinni tässä ajassa ja tässä yhteiskunnassa. Siinä vaiheessa, kun sairastuu, vammautuu tai on mielenterveyden ongelmia, joutuu kysymään, kuka minua hoitaa, miten hoitojärjestelmämme toimii ja mistä saa tukea. Merikannon mukaan aihepiiri on tavattoman tärkeä ja koskettaa miltei jokaista suomalaista jossain elämänvaiheessa.

Dokumentit ovat koskettaneet katsojia ja osa aiheista on syntynyt ihmisten otettua itse yhteyttä Merikantoon. Kyky hiljentyä kuuntelemaan, on Merikannon mukaan yksi toimittajuuden tärkeimpiä asioita.

Koskettavista dokumenteista on kertynyt useita palkintoja, mm. Bonnierin suuri journalistipalkinto, Suomen mielenterveysseuran palkinto ja Duodecimin tiedottajapalkinto.

Elävästä arkistosta löytyy Tiina Merikannon dokumentteja mm. Alzheimerin taudista, Myyrmannin pommi-iskusta ja Mikael Jungnerin taistelusta syöpää vastaan.

Kommentit