Hyppää pääsisältöön

Jos haluat pysyä perillä maamme musiikkilupauksista - seuraa heitä

Rumba-lehti ja YleX kysyivät musiikkialan ammattilaisten mielipidettä siitä, mitkä bändit tai artistit ovat seuraamisen arvoisia ensi vuonna.

Tulevaisuuden tusina 2012 -kolmikko // Kuva: Rumba

Tulevaisuuden Tusina 2012 -äänestykseen osallistui toimittajia, keikkamyyjiä, levykauppiaita, klubi- ja festivaalipromoottoreita sekä levy-, tuotanto- ja kustannusyhtiöiden a&r-henkilöitä. Tusinaan kelpasivat vain sellaiset artistit tai bändit, joilta ei ole julkaistu debyyttialbumia lokakuun 15. päivään mennessä. Tässä on äänestyksen TOP3.

Gracias // Kuva: Rumba

1. Gracias

Helsinkiläisräppäri on valloittanut suomalaisasiantuntijoiden sydämet englanninkielisellä hiphopillaan. Suosiota on tullut myös YouTubessa, jossa HKI-videota on katsottu jo yli 300 000 kertaa.

- Kun teen räppiä, en halua kompastua jenkkiklisheisiin. Yritän tehdä mahdollisimman suomalaisen kuuloista englanninkielistä räppiä. Katotaan miten pitkälle tää kantaa. Siinä vaiheessa, kun lähetään vähän ulkomaille, niin mä haluan nimenomaan olla Suomesta tuleva räp-artisti.

Suomalaistunut kongolaisräppäri, joka on onnistunut tekemään modernia ja ajassa kiinni olevaa englanninkielistä räppiä.
- Timo Haapanen, Korjaamo

Meno on niin laadukasta, että räppiheittarikin taipuu. Helsingin räppitaivaan lämpimin saundi.
- Anna Cadia, Radio Helsinki

Lue lisää Graciaksesta.

Noah Kin // Kuva: Rumba

2. Noah Kin

Nuori lupaus, jonka debyyttialbumi julkaistaan pian. Taustalla on vaikuttanut suomiräpin tuttu nimi: Pyhimys.

- Se oli hyvä, että törmäsin alkuvaiheessa Pyhimykseen. Mä en ehkä muuten tekisi näin lähellä itseä olevia biisejä, koska ne on olleet alkuvaiheessa tavallaan tajunnanvirtaa ja aika jenkkikopiointia.

Afrosuomalaiset tulevat! Daco Junior ja Gracias ovat varmasti yhtä potentiaalisia menestyjiä, mutta itse uskoisin tästä kolmikosta Noah Kinin nousevan kirkkaimmin esiin. 17-vuotias kaveri räpäyttää vakuuttavasti, tuntuu olevan nöyrä ja taustavoimatkin näyttäisivät olevan kunnossa, joten menestystä on lupa odottaa.
- Toni Laaksonen, YleX

Aika samanlaista kommenttia voisin tästä antaa kuin Graciaksesta. Toki Noah on vielä hyvin nuori, mutta on ihme jos ei Noahista vielä kuulla paljon kunhan ikää vielä tulee... Tuntuu kuitenkin nyt jo suht valmiilta tapaukselta nuoresta iästään huolimatta.
- Panu Hattunen, Ilosaarirock

Lue lisää Noah Kinistä.

Barry Andrewsin Disko // Kuva: Rumba

3. Barry Andrewsin Disko

Hän maalaa maisemaa eri pensselillä kuin edelliset sijat napanneet hiphop-artistit. Debyyttialbumi julkaistaan ensi vuonna Fonal Recordsin kautta. Artistinimen takaa löytyy Rovaniemeltä lähtöisin oleva Jukka Herva.

- Kaipa tässä sitten on ollut sellaista pientä nostetta verrattuna edellisiin vuosiin. Ainakin se on ollut huomionarvoinen tapaus, kun soitin siellä Flow'ssa ja levy on tulossa Fonalilta ensi vuonna. Ehkä ne ovat herättäneet huomiota. Touhuni on kuitenkin ollut aikaisemmin enemmän paikallista.

Öiset äänimaisemat ja unien logiikalla muodostetut sanoitukset muodostuivat tavaramerkeiksi Jukka Hervan ensimmäisillä julkaisuilla. Ensi vuonna Fonalilta tuleva levy sisältää Hervan sanojen mukaan entistä rikkaampaa sointia ja enemmän sävyjä.
- Niko Vartiainen, NRGM

Lauluja ilmaisun tarpeesta ja vilpittömyydestä. Ei kulje perinteisempiä latuja, joten suuren yleisön suosio on suuri kysymysmerkki. Mutta kuka tietää mitä tapahtuu kun Paavoharjun ja Riston yhdistää? Ei yksikään tietokone ainakaan.
- Jussi Leskinen, Ääniä-blogi (aaniaainiaan.blogspot.com)

Lue lisää Barry Andrewsin Diskosta.

Tulevaisuuden tusinaan mahtuivat myös:

Bendagram

Black Twig

Satellite Stories

Moderni elämä

Ronya

Räjäyttäjät

Teemu Markkula & Death Hawks

Yournalist

Yön syke

4.11. lehtihyllyihin ilmestyvässä Rumbassa on myös laaja lukupaketti kaikista Tulevaisuuden tusinan artisteista.