Hyppää pääsisältöön

Kömmähdys kuvauksissa - Samuli Vauramo joutui kantamaan mätänevää peuraa

Näyttelijä Samuli Vauramo joutui uuden elokuvansa kuvauksissa tekemään haisevaa tuttavuutta peuran kanssa.

Samuli Vauramo YleX Aamun vieraana

Uuden kansainvälisen Autumn Blood -elokuvan kuvauksista kotiutunut Samuli Vauramo vieraili YleX Aamussa. Suomen menestyneimpiin kuuluva näyttelijä esittää elokuvassa nuorta metsästäjää, joka on kasvanut ankaran isän varjossa. Isän roolia elokuvassa näyttelee ruotsalaiskonkari Peter Stormare.

- Aluksi mua jännitti, sillä Peter on 193 cm pitkä ja tunnettu hurjista rooleista. Paikalle tuli kuitenkin hippimäinen kaveri, jolla oli jatkuvasti huivi päässä ja joka jutteli hyvin hengellisfilosofisia asioita. Lisäksi Peterillä oli todella paha matkapahoinvointi, Vauramo naureskeli ja kertoi matkoista Itävallan vuoristoissa.

Vaikka elokuva kuvattiin Itävallassa, se sijoittuu tarinaltaan Yhdysvaltain Kalliovuorille. Omat stunttinsa tekevä Vauramo ei selvinnyt vuoristomaisemissa tehdyistä kuvauksista kolhuitta. Näyttelijä kertoi takaa-ajokohtauksesta, jossa sammalepeitteiset kivenlohkareet kävivät vaarallisiksi. Vauramo luuli toisen näyttelijän jatkavan juoksuaan, vaikka tosiasiassa kollega oli jäänyt kukkulan taakse piiloon.

- Jouduin hyppäämään hänen yli. Alas tullessani nilkka meni ympäri, kyynärpää osui yhteen lohkareeseen ja pää meni ohi toisesta.

Vauramo selvisi kaatumisesta säikähdyllä, mutta joutui epämiellyttävämpään tilanteeseen kuvausten loppupuolella. Metsästäjäroolinsa vuoksi näyttelijä joutui kantamaan selässään peuraa - kahdesti. Ensimmäinen kuvauskerta ei onnistunut valon takia, joten ruhonkantokuvaus piti ottaa uudestaan. Kömmähdyksen vuoksi toinen kerta ei ollut yhtä miellyttävä kuin ensimmäinen.

- Käytettiin samaa peuraa, jota oli säilytetty pakastimessa, mutta joku oli vahingossa kääntänyt pakastimen pois päältä pariksi päiväksi! Eikä ollut aikaa hankkia toista peuraa... Yllättävän pitkälle pystyy kävelemään hengitystään pidättäen peuraa kantaen, Vauramo naureskeli tapahtuneelle.

Kuuntele tarinat Peter Stormaresta ja Itävallan kuvauksista kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.