Hyppää pääsisältöön

Nenäpäivä yllätti juontajat

…sekä yleisön.

Jo perinteiseksi, iloittelua-hyvän-asian-puolesta-kampanjaksi muodostunut Nenäpäivä aloitti vuoden 2011 jalkatyön varkain. Radio- ja tv-ohjelmien juontajat ja yleisö eivät voineet kuin hämmästellä, kun lähetykset keskeytettiin kahden hyväntekeväisyyssissin toimesta.

Asialla kohelsivat Extreme Duudsonit -ryhmän Jukka ja Jarppi. Tuhokaksikko tuli, julisti, nauroi ja varasti mitä irti lähti: rekvisiittaa, huonekaluja, sekä juontajien ja vieraiden asusteita kerättiin 4.11.2011 järjestettävän hyväntekeväisyyshuutokaupan myyntiartikkeleiksi.

Ohjelmienkaappaukset ajoittuivat kahdelle, virallista tapahtumaa edeltäneelle viikolle. Ylen lisäksi myös MTV3, Nelonen, sekä radiokanavat Rock, Nrj, Voice ja Nova saivat osansa hyväntekeväisyyskeräyksestä.

Tietolaatikko

Nenäpäivän järjestäjä on Ylen Hyvä Säätiö. Sen ovat vuonna 2004 perustaneet Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen UNICEF. Säätiön toiminnassa ovat mukana myös Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Suomen Lähetysseura, Fida International, Solidaarisuus ja SASK.
Yleisradio tukee Nenäpäivää ohjelmatoiminnallaan. Lisäksi Nenäpäivä saa ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroista tiedotustukea kehitysyhteistyöstä tiedottamiseen.
Nenäpäivä kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa asuvien lasten hyväksi ja yllyttää suomalaisia hauskaan varainkeräykseen. Nenäpäivä järjestetään kerran vuodessa loka-marraskuun aikana. Kolmen viikon kampanja huipentuu YLE TV2:n Nenäpäivä Show’hun, jossa mukana on Suomen kirkkaimpia tähtiä.
Vuosina 2011-2013 kerätyt varat käytetään lasten auttamiseen Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Keräystuotto käytetään lasten koulutukseen, perheiden ja yhteisöjen vahvistamiseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.