Hyppää pääsisältöön

Pop-up-lähetys tietovuodosta Yle Areenassa 7.11. 11.30

Yle internet lähettää Yle Areenassa suoran keskusteluohjelman tietovuodosta. Lähetys kuullaan samanaikaisesti Yle Puhe -radiokanavalta. 

Yli 16 000 suomalaisen tiedot ovat vuotaneet internetiin sivustolle, jossa jaetaan tiedostoja. Joukossa on eri-ikäisiä ja eri aloja edustavia ihmisiä. Internetiin päätyi muun muassa ihmisten henkilötunnuksia, osoitteita, puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita.

Viikonlopun aikana moni on ollut huolissaan siitä, onko oma nimi listalla, ja Yle Uutisten kommenteissakin moni on kaivannut mahdollisuutta tarkistaa tietonsa. Tällaisia erilaisia työkaluja onkin tullut tarjolle.

Keskustelun näkökulmana on web-kehittäjien luovuus - miten eri ratkaisuissa on lähestytty omien tietojensa tarkistamisen ongelmaa, ja millaisia oikeudellisia näkökulmia tietosuojavuotoon liittyy. 

Lähetyksessämme ovat Kari Haakanan kanssa keskustelemassa kartta-mash-upin tehnyt Ville Korhonen, syntymäaikoja ja etunimiä listannut HPguru.fi Jyri Väätäinen, henkilötunnuksilla tiedot tarkistavan lomakkeen koodannut Janne Paalijärvi ja itsensä listalta löytänyt päätoimittaja Ville Kormilainen Otava mediasta sekä OTM, tutkija Anniina Huttunen Kansainvälisen talousoikeuden instituutista.

Päivällä avattu yhteiskirjoitusdokumentti kerää aineistoa taustaksi juontajalle.

Kommentit