Hyppää pääsisältöön

Tähtilaulaja haastettu oikeuteen: "Olisi pitänyt diskata Idolsista!"

Oliko Adam Lambert askeleen edellä Idol-kilpakumppaneitaan vuonna 2008?

Adam Lambert // Kuva: Facebook Official Adam Lambert

The Hollywood Reporter on saanut käsiinsä syytteen, jossa Adam Lambertin väitetään rikkoneen Idols-ohjelmaformaatin sääntöjä. Laulajalla oli sopimus Welsford Music Productions -levy-yhtiön kanssa, kun hän haki American Idolssiin vuonna 2008.

Syytteen mukaan Lambert ei siis olisi saanut hakea mukaan ohjelmaan, jossa etsitään uusia laulajatähtiä.

Welsfordin emoyhtiö Cowel Platinum pisti syytteen eteenpäin sen jälkeen, kun Lambertin edustajat pyysivät Amazon.com -sivustoa poistamaan myynnistä levyn, jota yhtiö oli alkanut markkinoimaan ilman Lambertin lupaa.

- Tämä julkaisu tuli minulle täytenä yllätyksenä, Lambert twiittasi lokakuun alussa.

Lambert teki myös selväksi, että Cowelin markkinoima Beg For Mercy -levy sisältää lähes täysin samaa, ennen Idols-ohjelmaa tehtyä materiaalia, kuin hänen vuonna 2009 julkaistu Take One -levynsä.

Syytteen mukaan Lambert teki ja äänitti Take One -levyn kappaleet ollessaan vielä Welsfordin kanssa levytyssopimuksessa, josta yhtiö maksoi tähdelle 200 000 dollaria.

Amazon poisti levyn myynnistä, mutta on lisännyt Beg For Mercyn jälleen myyntiin 9.99 dollarin hintaan.

Suomalaisen BB-Saulin kanssa seurusteleva Adam Lambert twiittasi ja muistutti ihmisiä siitä, että häntä ei ole vielä todistettu syylliseksi mihinkään.

- Riitatapauksissa täytyy muistaa, että ketään ei saa tuomita ennen kuin kaikki faktat on lyöty tiskiin. Syyllisyyteen ja syyttömyyteen tarvitaan kokonaiset tarinat.

Lähteet: Vulture, Billboard