Hyppää pääsisältöön

YleX:n Viikon Albumi: Wiidakko - Wiidakko

Suomenkielisen energisen poprockin prinssit laukkaavat omaa nimeään kantavalla albumillaan vahvemmin kuin koskaan. Alta pois, täältä tulee Wiidakko!

Wiidakko // Kuva: http://www.facebook.com/wiidakko

Modernin kotimaisen rockin uudeksi suunnannäyttäjäksi luonnehdittu Wiidakko on kulkenut kivisen polun edellisten albumisessioittensa jälkeen.

- Onneksi muhkuraisen tien maisemat ovat olleet kauniita!

Kitaristi Juho viittaa sanoillaan siihen, että aikaisempien julkaisukuvioiden hankaloitumisen, tyhjäkäynnin ja turhautumisen keskellä bändin jäsenten välit eivät rakoilleet, vaan koko porukka on uskonut tekemiseensä ja onnistumiseensa paineista huolimatta. Nyt viisikolla on uusi julkaisuväylä, narut paremmin omissa käsissä ja kova kuhina uuden levyn potentiaalista nostaa bändi kokonaan uuteen sarjaan. Niin ja uransa paras albumi julkaisuvalmiina.

- Jos olisimme tehneet levyn vuotta aikaisemmin, siitä olisi tullut huomattavasti huonompi, kertoo Wiidakon laulaja Markus, jonka mielestä kypsyttelyaika oli välttämätön uuden levyn onnistumisen kannalta.

Wiidakon kolmas on perustellusti kypsytelty albumi, jossa ei tunnu löytyvän mitään ylimääräistä. Kaukokaipuu, kaiho, menettämisen pelko ja rakkaus ovat pääosissa Wiidakon viimeisimmälläkin albumilla, joka on myös viimeinen osa bändin jatkuvassa Itä-Eurooppa tematiikassa. Uuden musiikin aamuvuoron tehonakin soinut Juhani Kenttämaa: Wiidakko / Odessaon päätepysäkki _Varsova_sta _Tonava_a pitkin kulkeneella reissulla, joka on kestänyt kolmen Wiidakon albumin verran.

Kaikesta taiteilisuudesta huolimatta kyseessä on rehellinen rock-albumi, jonka takana koko Wiidakon porukka seisoo ylpeänä, vaikka itse äänityssessiot läpikäytiin epäortodoksisissa tunnelmissa. Bändin laulaja Markus oli studioajan alun kuukauden opintomatkalla Tsekeissä, minkä jälkeen hän kimposi suoraan studioon havaitakseen, että levyn alkuperäistä suunnitelmaa oli äänityssessioiden aikana muutettu osaltaan jopa todella radikaalisti. Alkoi laulujen raju uudelleensovitus ja -kirjoitus, jonka Markus hoiti tiiviissä yhteistyössä tuottajan, _Iconcrash_istakin tunnetun _Jaani Peuhu_n kanssa.

- Jaani istui samassa huoneessa kanssani, missä lauloin. Vaikka ratkaisu tuntui aluksi omituiselta, eikä itse laulamisesta meinannut hänen välittömän länäolonsa takia tulla mitään, saimme vokaalit lopulta nauhalle parhaalla mahdollisella tavalla.

Keskeisimmät kappaleet tuolta albumilta on kuultavissa viidessä palassa, kun Wiidakon laulaja ja kitaristi saattelevat lapsensa YleX:n kuulijoiden tykö joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- ja iltavuorossa.

Kuuntele haastattelu tästä: