Hyppää pääsisältöön

Amerikansuomalainen majuri kävi ufossa

Majuri Wayne Aho tapasi vuodesta 1957 alkaen lentävien lautasten henkilökuntaa moneen otteeseen. Vieraillessaan Suomessa vuonna 1965 "ufojen pr-mies" vakuutti vieraiden olevan ystävällismielisellä asialla.

Huimalla vauhdilla etenevistä lentävistä esineistä oli vuoteen 1965 tultaessa tehty maailmassa kymmeniätuhansia havaintoja, Suomessakin satoja.

Suomalaista syntyperää oleva majuri Wayne Sulo Aho (1916–2006) kohtasi 11.7.1957 ison, tähdeltä näyttävän avaruusaluksen, joka toimi aurinkoenergialla.

Aho löysi maahan laskeutuneen ufon ja kävi sen sisuksissa läpi koko yön kestäneen kurssin. Sen perusteella hän ennusti ihmiskunnan ryhtyvän kulttuurin, tavaroiden ja palvelusten vaihtoon ulkoavaruuden asukkaiden kanssa.

Viranomaiset ovat Ahon mukaan salanneet ufovierailut, vaikka tuntevatkin ne hyvin. Avaruusolennot ovat tulleet auttamaan ihmiskuntaa, hän kertoo.

Aho ennustaa, että alkamassa on uusi aika, "Vesimiehen aika". Hänen esitelmämatkansa Suomessa sujui radiotoimittajan mukaan "kelvottoman epäuskoisen kuulijakunnan ympäröimänä".

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa esitettiin myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto