Hyppää pääsisältöön

Amerikansuomalainen majuri kertoi käyneensä ufossa

Wayne Aho kertoi tavanneensa lentävien lautasten henkilökuntaa useasti. Yleisradion haastattelussa vuonna 1965 "ufojen pr-mies" vakuutti vieraiden olevan ystävällismielisellä asialla. Aho ennusti, että alkamassa oli "Vesimiehen aika".

Amerikansuomalainen majuri Wayne Aho kertoi Yleisradion haastattelussa vuonna 1965 hämmentäviä asioita. Huimalla vauhdilla etenevistä lentävistä esineistä, ns. lentävistä lautasista oli tehty maailmassa kymmeniätuhansia havaintoja, Suomessakin satoja, ja kiinnostavasta uudesta ilmiöstä oli otettava lisää selvää.

1960-luvulla elettiin niin sanottua ufobuumia ja eri puolilla maailmaa tiedotusvälineissä esiintyi monenlaisia ufohavainnoistaan kertovia ufoasiantuntijoita. Wayne Aho oli yksi näistä eriskummallisista henkilöistä, jotka kertoivat eriskummallisia tarinoita, joita ei voitu vahvistaa luotettavista lähteistä.

Suomalaista syntyperää oleva majuri Wayne Sulo Aho (1916–2006) kertoi Ylen haastattelussa vuonna 1965 tavanneensa henkilökohtaisesti lentävien lautasten henkilökuntaa. Aho kohtasi omien sanojensa mukaan 11.7.1957 ison, tähdeltä näyttävän avaruusaluksen, joka toimi aurinkoenergialla.

Aho kertoi löytäneensä maahan laskeutuneen ufon ja käyneensä sen sisuksissa läpi koko yön kestäneen kurssin. Yöllisen ufokurssin perusteella hän ennusti ihmiskunnan ryhtyvän kulttuurin, tavaroiden ja palvelusten vaihtoon ulkoavaruuden asukkaiden kanssa.

Viranomaiset olivat Ahon mukaan salanneet ufovierailut, vaikka tunsivatkin ne hyvin. Hän uskoi, että avaruusolennot olivat tulleet auttamaan ihmiskuntaa.

Aho ennusti, että alkamassa oli uusi aika, "Vesimiehen aika". Hänen esitelmämatkansa Suomessa sujui radiotoimittajan mukaan "kelvottoman epäuskoisen kuulijakunnan ympäröimänä".

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI epäili Ahon valehdelleen sotilasuransa. FBI tutki aikanaan Ahoa huijarina, joka esiintyi upseerina julkisissa tilaisuuksissa. Aho menehtyi vuonna 2006.

Kommentit