Hyppää pääsisältöön

11-vuotias Freeman laulaa Lasten Radiossa

Laulaja Freeman alias Leo Friman aloitti julkisen viihdyttäjän uransa Yleisradion lastenohjelmissa. Vuonna 1962 Lasten Radion Lea Pennanen vieraili Hämeenlinnassa taltioimassa paikallisten kykyjen bravuureja.

Toukokuun viimeinen päivä 1962 oli niin radiossa kuin tv:ssä omistettu Hämeenlinnalle. Lasten Radiossa joukko musiikkiopiston lapsia kertoo koulutodistuksistaan, eläimistä, lähiseudun uintipaikoista ym.

Pohditaan myös karhun käyttökelpoisuutta kotieläimenä. Ajatus huvittaa lapsia suuresti.

Reipas Leo Friman kehuu kaupungin ympäristön uusia teitä, joilla liikkuu hienoja autoja. Joku lapsista haluaisi omankin auton. Leo kertoo myös jutun koirasta, joka karkasi komeroon - eikä siitä paljon muuta kerrottavaa ollutkaan.

Ohjelmassa kuullaan jutustelun lisäksi lasten runo- ja lauluesityksiä. Leo laulaa laulun Killestä ja Kallesta, kahdesta nelivuotiaasta kaveruksesta, jotka lähtivät katselemaan maailmaa.

Tietolaatikko

Kille ja Kalle. Säv. ja san. Usko Kemppi.

Leo Friman esiintyi Leevi-veljensä kanssa myös satupiirtäjä Kylli-tädin tv-ohjelmassa 1960-luvun alussa. Kyseistä ohjelmaa ei kuitenkaan ole tallella. Veljesparin bravuureihin kuului Killen ja Kallen ohella laulu Kettu Repolainen pitkähäntä.

Kommentit
 • Unelmien maa rakennettiin Norjaan öljyrahalla, ihmishengillä ja ympäristötuhoilla

  Norjan vaiheikas öljyhistoria synnytti menestyssarjan.

  Pohjanmerellä 1969 tehty ennätyssuuri öljylöytö käynnisti muutoksen, joka teki pienestä kalastajavaltiosta johtavan öljymaan. Uusi teollisuus ajoi Norjan yhteiskunnalliseen murrokseen, jota menestyssarja Unelmien maa (Lykkeland) kuvaa. Katastrofaalinen öljyvuoto ja yli sata ihmishenkeä vaatinut porauslautan kaatuminen muistuttivat norjalaisia, että öljyseikkailu ei ole pelkkää rahantuloa.

 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto