Hyppää pääsisältöön

11-vuotias Freeman laulaa Lasten Radiossa

Laulaja Freeman alias Leo Friman aloitti julkisen viihdyttäjän uransa Yleisradion lastenohjelmissa. Vuonna 1962 Lasten Radion Lea Pennanen vieraili Hämeenlinnassa taltioimassa paikallisten kykyjen bravuureja.

Toukokuun viimeinen päivä 1962 oli niin radiossa kuin tv:ssä omistettu Hämeenlinnalle. Lasten Radiossa joukko musiikkiopiston lapsia kertoo koulutodistuksistaan, eläimistä, lähiseudun uintipaikoista ym.

Pohditaan myös karhun käyttökelpoisuutta kotieläimenä. Ajatus huvittaa lapsia suuresti.

Reipas Leo Friman kehuu kaupungin ympäristön uusia teitä, joilla liikkuu hienoja autoja. Joku lapsista haluaisi omankin auton. Leo kertoo myös jutun koirasta, joka karkasi komeroon - eikä siitä paljon muuta kerrottavaa ollutkaan.

Ohjelmassa kuullaan jutustelun lisäksi lasten runo- ja lauluesityksiä. Leo laulaa laulun Killestä ja Kallesta, kahdesta nelivuotiaasta kaveruksesta, jotka lähtivät katselemaan maailmaa.

Tietolaatikko

Kille ja Kalle. Säv. ja san. Usko Kemppi.

Leo Friman esiintyi Leevi-veljensä kanssa myös satupiirtäjä Kylli-tädin tv-ohjelmassa 1960-luvun alussa. Kyseistä ohjelmaa ei kuitenkaan ole tallella. Veljesparin bravuureihin kuului Killen ja Kallen ohella laulu Kettu Repolainen pitkähäntä.

Kommentit