Hyppää pääsisältöön

Waltari: ”Meillä ei ole ikimaailmassa ollut tarkoitus valloittaa maailmaa.”

Suomen kaikkien aikojen ensimmäisiin musiikkivientitoivoihin kuulunut, kotimaisen metallin pioneeri Waltari, juhlii 25-vuotiasta uraansa tänään Nosturissa. Lavalle nousee Waltarin lisäksi bändin ystäviä.

Waltari

Synttäribileiden ohella juhlavuoteen mahtuu Pauliina Tuomolan kirjoittama Waltari-kirja ja Covers All -juhlalevy. Lätty sisältää covereita System of a Downista Madonnaan, Dingoon ja Hassisen koneeseen.

- Minimissään on tulossa kolmen tunnin keikka. Sinne on tulossa paljon vierailijoita muun muassa Apocalyptica ja Pelle ja Andykin kunnioittaa läsnäolollaan, Waltarin keulakuva Kärtsy kertoo YleX:lle.

Miehen on hyvin vaikea valita bändiuran kohokohtaa, sillä niitä on ollut niin paljon.

- Kokonaisuutena tärkein asia oli lähteä Berliiniin ja luoda kansainvälinen ura silloin vuonna 91 jo, sen ajanjakson muistaa ikuisesti. Se on ainakin tehnyt sen, että olen edelleen kokopäiväinen muusikko kaikista kommelluksista huolimatta. Ei sitä aikoinaan ajatellut, että tästä bändistä näin pitkäikäinen tulee, Kärtsy kommentoi.

- Ajateltiin, että hassutellaan tässä pari vuotta ja sitten mennään päivätöihin. Ei olis voinut kuvitellakaan, että vielä 40-vuotiaana värjää tukkansa punaiseksi ja melskaa mitä oudompaa musaa ihmisten kuultavaksi, muusikko jatkaa.

Suomen ensimmäisiin vientilupauksiin aikoinaan kuulunut Waltari onnistui saamaan suosiota Euroopassa, etenkin Saksassa, mutta koko maailmanvalloitus ei koskaan tapahtunut.

- Noo… Se on kato vähän monipiippuinen asia, vaikkei levyjä hirveesti myytäisikään, bändin tunnettuus on netin kautta maailmanlaajuista. Ei sitä suosiota pysty niin yksioikoisesti selittämään, on kahta tapaa tehdä uraa, toinen on se, että pyrkii listaykköseksi joka puolella ja tekee ittensä tunnetuksi, toinen on sitkeydellä ja ajan kanssa tehdä duunia sen eteen. Meillä ei ole ikimaailmassa ollut tarvetta valloittaa maailmaa. Se on aikoinaan median keksimä hypetys. Me ollaan vaan haluttu tehdä sitä omaa juttua. Jos me oltais niihin saappaisiin yritetty, niin me oltais lähdetty rakentamaan tota musaa eri lähtökohdista, Kärtsy selittää.

Tällä hetkellä mies on kiitollinen siitä, ettei ole vieläkään joutunut päivätöihin.

- 25 vuoden jälkeen on pienen inventaarion aika. En yleensä oo mikään retro-ihminen, mutta nyt on tullut muisteltua kirjan myötä. Bändi on vielä ihan voimissaan ja tehdään keikkaa ja katsotaan tehdäänkö levyjäkin vielä, kaikki on mahdollista, Kärtsy päättää.

Lisätietoja juhlakeikasta löydät täältä.

Lähteet: YleX