Hyppää pääsisältöön

Maestro Musiikkitalossa - Hannu Lintu

Kapellimestari Hannu Lintu sai tilaisuuden johtaa Musiikkitalon konserttisalissa ensimmäisen kerran jo elokuun puolivälissä. Kyse oli RSOn kokeilusta, jossa harjoiteltiin ensimmäisen kerran konsertin striimausta robottikameroilla. Toisen kerran hän johti konserttisalissa syyskuun alussa, silloin Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteria. Nyt maanantaina 14. marraskuuta Lintu harjoitteli RSOn kanssa 16.-17.11. Kausikortti-konserttia varten. Haastattelussa hän kertoo ajatuksensa salin akustiikasta - ehkä viimeisen kerran - tulevan konsertin ohjelmasta ja säveltäjistä Magnus Lindbergistä ja Anders Hillborgista ja myös suunnitelmistaan Ylen sinfoniaorkesterin tulevana ylikapellimestarina.

Haastattelu Riikka Holopainen - Video Tiina-Maija Lehtonen

Kommentit
 • KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  Äänitysprojektien toteuttaminen pandemiaolosuhteissa ei useimmiten ole ihan suoraviivainen prosessi. Tämän sai omakohtaisesti todeta myös 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Lykkäyksistä huolimatta saatiin ensimmäinen julkaisu uuden taiteellisen johtajan viulisti Malin Bromanin kanssa tehtyä.

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.