Hyppää pääsisältöön

Jouluisia leivoksia lasten kanssa

Jouluisia leivoksia lasten kanssa. Kuva: sillasipuli.blogspot.com -blogi.

"Näissä leivoksissa jouluisuutta tuo paitsi "joulumausteiden" maku, myös tähän vuodenjaksoon sopiva koristelu. Lapset innostuivat näistä leivoksien koristelusta enemmän kuin pipareiden.

Sekoitin näitä leivonnaisia varten lisää punaista ja vihreää pikeeriä. Piparien pursotuksesta oli jäänyt pieniä määriä muitakin värejä joita sitten hyödynnettiin."

- Merituuli, Sillä sipuli -blogi

 

 

 

MaustekakkuJouluinen kakku, www.sillasipuli.blogspot.com
200 g voita
2 ½ dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan sekaan siivilän läpi hyvin sekoittaen. Voitele tasapohjeinen rengasvuoka. kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä. Leikkaa kakku kahdeksaan osaan.

Kuorrutus
1 valkuainen
noin 225 g tomusokeria
elintarvikevärejä

Vatkaa kuorrutusta varten valkuainen ja tomusokeri vaahdoksi. Jaa erillisiin kulhoihin ja sekoita värit niissä. Jos käytät tavallani nestemäistä elintarvikeväriä, voit joutua vielä tömäköittämään väriä lisäämällä tomusokeria ja sekoittamalla sen hyvin sekaan. Laita valmiit kuorrutteet omiin pursotinpusseihinsa ja leikkaa pussin kulmaan PIENI reikä pursottamista varten.

Koristele miten parhaiten taidat. Meillä kolmioleivoksista tuli ohjeen mukaisia tonttuja ja joulukuusia, mutta aivan uniikkeja ja persoonallisia.

Jouluisia leivoksia lapsien kanssa Sillä sipuli -blogin tapaan, www.sillasipuli.blogspot.com

Takaisin sivulle Bloggausta ja kokkausta lasten kanssa

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka