Hyppää pääsisältöön

Linus Torvalds voittanee Bill Gatesin vuonna 2015

F-Securen Mikko Hyppösen mukaan juhlimme kohta suomalaisälyn riemuvoittoa.

Mikko Hyppönen YleX Aamun vieraana // Kuva: Olli Junes / YleX

Tietoturva-asiantuntija kertoi YleX:lle arvionsa käyttöjärjestelmien maailmanherruudesta. Omena-logolla myydyt Apple-puhelimet ja tietokoneet eivät nykyisestä hypestään huolimatta vie maailmanherruutta Windowsilta.

- Apple ei tule syrjäyttämään Windowsia - Android tekee sen. Jos kasvu jatkuu nykyisenä, niin vuonna 2015-16 Android on maapallon suosituin käyttöjärjestelmä.

- Se tarkoittaa sitä, että Linus Torvalds vihdoinkin voittaa Bill Gatesin, koska Androidissa on Linuxin kernel (ydin).

YleX Aamussa vieraillut Mikko Hyppönen otti kantaa myös kiihkeään virusväittelyyn, jota Apple ja Windows -käyttäjät mielellään käyvät. Applen Mac-koneita käyttävät tuudittautuvat yleensä ajatukseen siitä, että kavalat virukset eivät heidän tietoihinsa kajoa. Asia ei ole niin yksinkertainen - vaikka virusturva onkin parempi.

- Ehkä suurin ongelma on ne käyttäjät, jotka kuvittelee, että ne on täysin turvassa, eikä kanna huolta mistään. Kyllä sielläkin hyökkäyksiä on. Esimerkiksi kalastelu- ja spämmi-hyökkäykset toimii Apple-käyttäjillä ihan yhtä hyvin kuin muuallakin. Toki haittaohjelmia tulee kovin vähän - ne menee sinne, missä on eniten käyttäjiä eli vielä Windowsiin.

Kuuntele Mikko Hyppösen haastattelu alta.

Lähteet: YleX