Hyppää pääsisältöön

Kakkosesta nuorten naisten uusi suosikki

Ylen TV2 pyrkii kasvattamaan suosiotaan erityisesti nuorten naisten keskuudessa muun muassa uusilla tosi-tv -sarjoilla.

Ensi vuonna kakkosella alkaa muun muassa 1960-luvun lentoemojen ja lentäjien sielunelämää kuvaava Pan Am -televisiosarja.

TV2 uudistaa ilmettään ja sisältöään tammikuussa 2012. Ylen kanavauudistuksen myötä kakkosen linja siirtyy aiempaa enemmän kohti viihtymistä ja elämyksellisyyttä. Tavoitteena on saada kanavalle entistä enemmän nuoria.

- Myös nuorempi yleisö ansaitsee ohjelmansa julkisesta palvelusta. Yle ei ole onnistunut kovin hyvin televisiotarjonnallaan tavoittamaan näitä nuorempia ikäryhmiä. Erityisesti 15-29-vuotiaat ovat olleet joukko, joita emme ole tavoittaneet, Ylen tv-päällikkö Riitta Pihlajamäki myöntää.

Ensi vuonna nuoria houkutellaan kakkoselle erityisesti kotimaisen tosi-television avulla. Pihlajamäen mukaan luvassa on muun muassa tosi-tv:tä bloggaajista, teiniäideistä, sohvasurffaajista sekä jokamiesluokassa ajavista naiskuljettajista. Suosittu Kakola -sarja saa myös jatkoa keväällä.

- Meidän tavoite on olla aidosti niissä aiheissa, jotka kiinnostavat nuorta yleisöä, mutta tehdä se tavalla, joka on julkisen palvelun arvomaailmasta käsin uskottava ja yhtenäinen. Esimerkiksi BB:n kaltainen tosi-tv ei istu meidän arvomaailmaamme millään tavalla, Pihlajamäki lataa.

Aivan täydellisesti TV2:n konseptia ei kuitenkaan muuteta. Kanavalta tulee jatkossakin uutisia, urheilua sekä ajankohtais- ja lastenohjelmia. Kotimaiset sekä kansainväliset viihde- ja draamasarjat jatkuvat myös kanavalla, joiden joukossa muun muassa lukuisia HBO:n sarjoja.

TV2:n musiikkitarjonta laajenee myös vuoden alusta. Tammikuusta alkaen sunnuntai-iltoihin klo 22 on luvassa kotimaisia ja ulkomaisia live-keikkoja. Tarjolla on muun muassa keikkoja vuoden 2011 Provinssirockista ja Ilosaarirockista sekä YleX:n Studio B -taltiointeja.

Lue YleX:n juttu HBO:n sarjoista Ylelle joukko hittisarjoja - mm. Game of Thrones alkaa heti tammikuussa