Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä - Katri Helena

Katri Helena karkasi ensimmäisiin laulukilpailuihinsa naapurinpojan matkassa ja voitti miesten rannekellon. Siitä alkoi pitkä ura, joka jatkuu edelleen.

Kaikki tietävät Katri Helenan, mutta vain harva ihminen tuntee todellisen Katrin Suomen sinivalkoisen äänen takana. Marko Gustaffsonin haastattelussa pohditaan mikä on laulajan pitkän suosion salaisuus. Katri Helena paljastaa myös missä hän on erityisen huono.

Ystävien kuvailemana Katri Helena on impulsiivinen, spontaani ja hauska. Itse hän kertoo olevansa määrätietoinen ja myöntää, että hänessä asuu myös pieni diiva, joka tosin tulee esille ainoastaan lavalla.

Laulaja vietti onnellisen lapsuuden Tohmajärvellä. Putkiradiossa soi iskelmä ja pikku-Katri lauloi mukana. Hän pääsi myös äidin mukana kirkon sekakuoroon. Kuoron sointi ja tunnelma teki lapseen suuren vaikutuksen ja oli ensi sykäys kohti iskelmälaulajan uraa.

Äiti tuki Katri-Helenaa jo uran alkumetreillä ja kehotti tyttöä hymyilemään ja laittamaan paljon poskipunaa, kun tämä valmistautui ensimmäiseen koelauluunsa.

Katri Helena toivoo, että voisi laulaa vielä kauan.
”On hyvä olla, kun musiikki soi”, Suomi-iskelmän klassikkolaulaja summaa.

Teksti:
Eeva Sani

Tietolaatikko

Katri Helena Kalaoja (ent. Turunen, ent. Kalaoja-Rajala, o.s. Koistinen)
Syntynyt 17. elokuuta 1945 Tohmajärvellä
440 levytettyä laulua,
45 albumia ja kokoelmaa vuodesta 1965, yli 1,5miljoona myytyä äänitettä,
17 kultalevyä, 4 platinalevyä,
1 tuplaplatina.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto