Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä – Katri Helena

Katri Helena
Katri Helena Kuva: Yle Kuvapalvelu katri helena

Katri Helena karkasi ensimmäisiin laulukilpailuihinsa naapurinpojan matkassa ja voitti miesten rannekellon. Miten minusta tuli minä -ohjelmassa vuonna 2010 laulaja kertoo itsestään ja pohtii suosionsa syytä.

Kaikki tietävät Katri Helenan, mutta vain harva ihminen tuntee "Suomen sinivalkoisen äänen" takana olevan Katri Helenan. Ystävät artistin ohella kertovat Marko Gustafssonin haastattelussa.

Ystävien kuvailemana Katri Helena Kalaoja (s. 1945) on impulsiivinen, spontaani ja hauska. Toisaalta hän on myös teoissaan ja puheissaan harkitsevainen. Itse hän kertoo olevansa määrätietoinen ja myöntää, että hänessä asuu myös pieni diiva, joka tosin tulee esille ainoastaan lavalla.

Laulaja vietti onnellisen lapsuuden Tohmajärvellä. Putkiradiossa soi iskelmä ja pikku-Katri lauloi mukana. Hän pääsi myös äidin mukana kirkon sekakuoroon. Kuoron sointi ja tunnelma teki lapseen suuren vaikutuksen ja oli ensi sykäys kohti iskelmälaulajan uraa.

Äiti tuki Katri-Helenaa jo uran alkumetreillä ja kehotti tyttöä hymyilemään ja laittamaan paljon poskipunaa, kun tämä valmistautui ensimmäiseen koelauluunsa.

Katri Helena toivoo, että voisi laulaa vielä kauan.
”On hyvä olla, kun musiikki soi”, Suomi-iskelmän klassikkolaulaja summaa.

Suhdettaan mediaan laulaja pohtii myös haastattelussa. Hän mielellään antaisi haastatteluja, mutta ei pidä median tavasta jakaa niitä. Yhdestä lehtihaastattelusta kun voi poikia muihin medioihin pienempiä, asiayhteydestään irrotettuja juttuja. Se on hänestä harmillista. Kieltäytymällä haastatteluista hän voi suojella läheisiään.

Teksti: Eeva Sani

Kommentit