Hyppää pääsisältöön

Tietoisku: Tasoristeys

Käytä järkeäsi silloin, kun ylität junakiskot autolla, valistaa vuonna 1983 valmistunut tietoisku.

Turvalaitteillakin varustetuissa risteyksissä sattui hälyttävän paljon onnettomuuksia.

"Koska nykyaikaisetkaan turvalaitteet eivät estä onnettomuuksia, jää ainoaksi mahdollisuudeksi, että ihmiset rakentavat omien korviensa väliin sellaiset turvalaitteet, jotka kerta kaikkiaan estävät kiskoille menon silloin, kun juna tulee."

Valistuksen sanomaa tehostaa aito, tietoiskua varten kuvattu hätkähdyttävä läheltä-piti-tilanne.

Teksti: Petra Himberg

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto