Hyppää pääsisältöön

Suomalaismuusikko: Kyllä voi sanoa, että viikset on poikinut menestystä naisrintamalla

Tommy Lindgrenin ja Anssi Kelan Movember-taisto on loppusuoralla näin marraskuun viimeisenä päivänä. Miehet ovat kasvattaneet menestyksellä viiksiä hyväntekeväisyyden nimissä jo kuukauden ajan, mutta miten kalapuikot ovat vaikuttaneet artistien taiteeseen, ja suosioon naisten keskuudessa?

Tommy Lindgren ja Anssi Kela YleX Etusivun vieraana // Kuva: Tuomas Ferm

Movemberin idea on kehottaa miehiä ympäri maailmaa kasvattamaan viikset kerätäkseen varoja ja jakaakseen tietoa miesten terveysongelmista, erityisesti eturauhassyövästä.

Suomessa kampanjan tunnetuimmat kasvot ovat olleet tänä vuonna Kela ja Lindgren.

- Kyllähän toi mun ja Tommyn biiffi lähti aika huolella lapasesta. En arvannut, että tää menee näin pitkälle, mutta hyvin on mennyt. Summat ovat ihan eri luokkaa, mitä ajattelin, lähes 3000 euroa kerännyt Anssi Kela kommentoi YleX:lle.

Kelan mukaan viikset ovat tuoneet mukanaan myös menestystä naisrintamalla.

- Viime viikonloppuna keikalla mua lähestyttiin naisten taholta ja haluttiin nimenomaan mun viiksien kanssa kuvaan. Kyllä voi sanoa, että on poikinut menestystä naisrintamalla, Kela myhäilee.

Lindgren ei ole huomannut, että naiset kiinnittäisivät häneen aiempaa enemmän huomiota, eikä mies myöskään usko, Kelan suosioon.

- Anssi valehtelee, Tommy naurahtaa.

Kampanja on vaikuttanut myös artistien taiteeseen, sillä kumpikin on tehnyt oman Movember-kappaleen.

- Sykkivä eturauhanen oli aika miehekästä kamaa, että sikäli viikset on vaikuttanut myös taiteeseen, Kela kertoo.

Kampanjan ensiaskeleet katkeroittivat Anssi Kelan, sillä hän kokee, että Tommy otti varaslähdön.

- Täytyy sanoo, että mä oon hieman katkera siitä, että Tommy sai parin päivän etumatkan. Kävi ilmi, että Tommy ei ollut ajanut täysin sileeks, vaan lähti kasvattamaan sellaisesta pienestä sängestä. Mulla oli vasta viikon päästä sellainen sänki, mikä Tommyllä oli heti alussa, että aika epistä mun mielestä, Kela vaikeroi.

Lindgren myöntää pienen varaslähdön, mutta pitää sitä täysin oikeutettuna.

- Se pitää siinä mielessä paikkaansa, että mä kyllä ajoin viikset ja parran pois sähköisellä partakoneella 1. marraskuuta ja Kela otti muhun yhteyttä 3. päivä. On saattanut olla pieni ero naaman puhtaudessa, mutta jos mulla on ollut sellainen etumatka, niin Anssi taas on viisi vuotta vanhempi ja mehän kaikki tiedämme, että vanhemmilla miehillä viikset kasvaa nopeammin kuin meillä nuorilla, Lindgren kuittaa.

Lisätietoja Movemberistä ja biiffin lopputuloksesta löydät täältä.

Lähteet: YleX