Hyppää pääsisältöön

Ennätysrangaistus lätkäpahoinpitelystä 1986

HIFK:n Ari Lähteenmäki sai 27 ottelun pelikiellon pahoinpideltyään rajusti Jokerien puolustajan Petri Lampisen jääkiekon SM-liigan ottelussa joulukuussa 1986.

Ennen tilannetta Lampinen oli taklannut sairaslomalta palanneen Simo Saarisen laitaan. Lähteenmäki kaatoi Jokeri-pakin lyömällä tätä poikittaisella mailalla kasvoihin sellaisella voimalla, että maila katkesi.

Tämän jälkeen Lähteenmäki uutisten mukaan takoi uhrinsa päätä useita kertoja jäähän. Lähteenmäen mukaan kuitenkaan "missään tapauksessa ei ollut tarkoitus vahingoittaa ketään".

SM-liigan määrättyä Lähteenmäelle kaikkien aikojen pisimmän pelikiellon HIFK:n puheenjohtaja Frank Moberg erosi protestiksi liigatehtävistään.

Lampiselta murtui tapahtumassa leukaluu. Lähteenmäki tuomittiin myöhemmin oikeudessa sakkoihin pahoinpitelystä.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto