Hyppää pääsisältöön

Grammy-ehdokkaat julkistettiin - Kanye West taistelee itseään vastaan!

Vuoden 2012 Grammy-ehdokkaiden kärkikastiin kuuluu Kanye West. Hip hop -tähti joutuu jopa taistelemaan itseään vastaan.

Kanye West POWER-musiikkivideolla // Kuva: Stilli videosta

Vuoden 2012 Grammy-ehdokkaat on julkistettu. Los Angelesissa helmikuussa järjestettävän gaalan kärkiehdokkaisiin kuuluu hip hop -artisti Kanye West, joka sai yhteensä seitsemän ehdokkuutta. Neljä ehdokkuuksista tulee soolouralta, kolme The Throne -yhteistyöstä Jay Z:n kanssa. West on kuitenkin mukana vain viidessä kategoriassa, sillä artisti on ehdolla itseään vastaan Paras rap-kappale ja Paras rap-albumi -kategorioissa.

Britti-tähti Adele ja Foo Fighters pärjäsivät myös hyvin, sillä molemmat ovat ehdolla kuudessa sarjassa. Foo Fighters sai ehdokkuuksia vain rock-genren sisällä, mutta Adele kilpailee muun muassa Vuoden albumin, Vuoden kappaleen ja Parhaan musiikkivideon kategorioissa.

Yhdysvaltalainen Bruno Mars pärjäsi myös hyvin viidellä ehdokkuudellaan. Mars on ehdolla muun muassa Vuoden albumin ja Vuoden kappaleen sarjoissa. Megasensaatio Lady Gaga jäi kärjestä hieman jälkeen ja sai kolme ehdokkuutta.

Katso kaikki ehdokkaat TÄÄLTÄ.

Lähteet: Grammy.com