Hyppää pääsisältöön

Keikka tanskalaisvankilassa - Metallica tekee melkein Johnny Cashit

Metallimammutti heittää keikan klassikkolevynsä merkeissä melkein Suomessa - Itä-Tanskassa.

Metallica // Kuva: metallica.com

James Hetfield ja kumppanit soittavat niin sanotun black albumin kokonaisuudessaan Horsens-nimisessä tanskalaiskaupungissa. Tarkempi keikkapaikka on vanha vankila, jonka sisäpuolella ovat ennen jenkkimuusikoita käyskennelleet muun muassa massamurhaajat ja muut pitkäaikaisvangit. Vankilan virka-aika tosin loppui jo vuonna 2006 ja siitä on sen jälkeen tehty jonkinlainen viihdekeidas.

Metallica on heittänyt kerran aiemmin keikan käytössä olevassa vankilassa vuonna 2003, kun se esiintyi San Quentinin vankilassa Kaliforniassa. Lajin todellinen pioneeri on kuitenkin Johnny Cash, joka aloitti vankilakeikkailun 50-luvun lopussa.

Liput Metallican Itä-Tanskan erikoiskeikalle tulevat myyntiin joulukuun 8. päivä. Black album -keikkoja tehdään - Enter sandman ja Nothing else Matters soiden - muuallakin Euroopassa ensi vuonna - kas näin:

23.5. Oslo, Norja - Vallehovin
1.6. Nürnberg, Saksa - Rock Im Park
2.6. Nürburgring, Saksa - Rock Am Ring
6.6. Horsens, Tanska - State Prison
9.6. Donington, Englanti - Download
10.6. Nickelsdorf, Itävalta - Nova Rock

Horsensin mielenkiintoiseen historiaan voit tutustua täällä.

Lähteet: Blabbermouth