Hyppää pääsisältöön

Valmentajalle rangaistus kaukalotappeluun käskyttämisestä

HIFK:n päävalmentaja Ismo Lehkonen teki vuonna 2000 historiaa saamalla toimitsijakiellon väkivaltaan yllyttämisestä. Aiemmin ei valmentajia oltu rangaistu kiekkotappeluista.

Marraskuussa 2000 pelatussa ottelussa JyP:n Jussi Pesonen taklasi rajusti HIFK:n Martin Stepanekin, joka loukkasi kasvonsa. Pesosta ei rangaistu asian johdosta.

Lehkonen huusi heti taklauksen tapahduttua JyP:n vaihtoaition suuntaan: "Nyt tuli Pesoselle noutaja - ja lujaa!" Huuto nähtiin MTV3:n koosteessa ottelusta.

Pesosen tullessa seuraavan kerran jäälle HIFK:n Veli-Pekka Kautonen kävi hänen kimppuunsa. Lehkosen katsottiin komentaneen Kautosen kostamaan taklauksen Pesoselle.

Lehkonen sai 10 ottelun toimitsijakiellon yllytyksestä ja Kautonen viiden ottelun pelikiellon tappelusta. Tapaus nostatti uuden keskustelun jääkiekkoväkivallasta, ja aihetta kommentoi mm. silloinen kulttuuriministeri Suvi Lindén.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto