Hyppää pääsisältöön

Valmentajalle rangaistus kaukalotappeluun käskyttämisestä

HIFK:n päävalmentaja Ismo Lehkonen teki vuonna 2000 historiaa saamalla toimitsijakiellon väkivaltaan yllyttämisestä. Aiemmin ei valmentajia oltu rangaistu kiekkotappeluista.

Marraskuussa 2000 pelatussa ottelussa JyP:n Jussi Pesonen taklasi rajusti HIFK:n Martin Stepanekin, joka loukkasi kasvonsa. Pesosta ei rangaistu asian johdosta.

Lehkonen huusi heti taklauksen tapahduttua JyP:n vaihtoaition suuntaan: "Nyt tuli Pesoselle noutaja - ja lujaa!" Huuto nähtiin MTV3:n koosteessa ottelusta.

Pesosen tullessa seuraavan kerran jäälle HIFK:n Veli-Pekka Kautonen kävi hänen kimppuunsa. Lehkosen katsottiin komentaneen Kautosen kostamaan taklauksen Pesoselle.

Lehkonen sai 10 ottelun toimitsijakiellon yllytyksestä ja Kautonen viiden ottelun pelikiellon tappelusta. Tapaus nostatti uuden keskustelun jääkiekkoväkivallasta, ja aihetta kommentoi mm. silloinen kulttuuriministeri Suvi Lindén.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto