Hyppää pääsisältöön

Suomalaisbändi lavalla Metallican kanssa San Franciscossa

Kotimainen metallisuuruus Apocalyptica esiintyi juuri Metallican synttärikeikalla San Franciscossa.

Apocalyptica // Kuva: Tomi Mikola

Apocalypticalla oli kunnia lämmittää lava 30 -vuotissynttäreitään juhlivalle Metallicalle ja nousta myös lavalle yhdessä metallijätin kanssa. He vetivät yhdessä biisit No Leaf Clover ja One. Lisäksi keikan päätteeksi synttärisankarin kanssa lavalle nousivat kaikki vierailijat ja he vetivät yhdessä Seek And Destroy -biisin.

Suomalaisbändi sai kutsun kekkereille vain kolme viikkoa sitten.

- On ihan tosi hyvät fiilikset. Oli tosi hauskaa. Vaikkei tietenkään teknisesti voinut toteuttaa ihan kaikkea haluamaansa, niin vaikeuksien kautta voittoon! Tämä on meille ihan järjetön kunnia. Metallica voisi kutsua ihan ketä tahansa, vaikka U2:n. Mutta että bändi halusi juuri meidät mukaan keikalle, se on ihan hillitöntä, Eicca Toppinen kommentoi keikkaa tuoreeltaan.

Mukana keikalla olivat myös Metallican edellinen basisti Jason Newstedt, John Marshall (entinen Metallican Hammetin kitarateknikko sekä Hetfieldin tuuraaja kun tältä meni käsi skeittionnettomuuudessa), Acceptin laulaja Udo Dirkschneider, Saxonin laulaja Biff Byford sekä Metallican itsensä suureksi innoittajaksi nimeämän Diamon Headin jäsenet Brian Tatler ja Sean Harris.

Apocalyptica tuli aikoinaan tunnetuksi soittamalla Metallican kappaleita selloilla.

Katso settilista täältä!

Lähteet: Facebook, Metallican sivut