Hyppää pääsisältöön

Paperiin kääritty kasetti: Näin HIM löydettiin!

Paperiin käärityllä kasetilla oli roolinsa menestyksen ensiaskeleissa.

HIM // Kuva: Warner Music

Musiikkialan vaikuttaja Asko Kallonen vieraili YleX Aamussa Suomalaisen musiikin päivän vuoksi. Lukuisten artistien kanssa työskennellyt Kallonen avasi radiolähetyksessä supermenestyneen rock-yhtye HIMin ensiaskeleita. Aikoinaan levy-yhtiö BMG:ssä työskennelleen Kallosen pöydälle oli ilmestynyt HIMin nauhoite.

- Demokasasta tuli vastaan papereihin kääritty kasetti. Siellä oli jotain niiden omia biisejä ja kuulosti aika toivottomalta… Sitten sieltä tuli Wicked Game ja se kuulosti todella hyvältä, musiikkivaikuttaja paljastaa kuuntelukokemuksestaan.

Chris Isaakin kappaleesta tehty cover vakuutti Kallosen niin, että tämä päätti soittaa paperissa olleeseen puhelinnumeroon. Soitosta syntyi tapaaminen Ville Valon kanssa. 

- Villessä oli jotain mielenkiintoista. Kysyin, että onko omia biisejä ja Ville sanoi, että oli jotain. Myöhemmin Ville sanoi mulle, että sillä oli ollut vähän outo olo, kun heillä oli tasan kaksi biisiä siinä vaiheessa, Kallonen naureskeli.

HIMin lisäksi Kallosen kanssa puhuttiin yleisesti suomalaisesta musiikista ja musiikkialan toimimisesta. Kuuntele koko haastattelu alta.