Hyppää pääsisältöön

Beyoncé jätti tanssit tanssimatta - pelifirma haluaa jättikorvauksen

Popparia vastaan nostettu oikeuskanne etenee.

Beyonce // Kuva: Columbia Records

Pelifirma Gate Fiven aiemmin jättämä oikeuskanne Beyoncéa vastaan on saanut tuomarin hyväksynnän Yhdysvalloissa. Kanteesssa haetaan mittavia korvauksia ja väitetään, että poppari olisi syyllistynyt sopimusrikkoon väärin perustein. Hän oli mukana liiketunnistukseen perustuvan tanssipelin, Starpower: Beyoncé, kehittelyssä, kunnes jättäytyi siitä viime vuonna pois. Syyksi laulaja on ilmoittanut pelifirman kyvyttömyyden hankkia 5 miljoonaa dollaria lisärahoitusta hankkeelle. Pelinkehittäjä väittää, että se olisi ollut juuri saamassa vajaan 20 miljoonan dollarin potin sijoittajilta.

Beyoncén vetäytyminen pelistä kaatoi koko pelihankkeen ja johti siihen, että Gate Five joutui irtisanomaan 70 työntekijää joulun alla. Lisäksi firma oli käyttänyt siihen mennessä pelin kehitystyöhön vajaat 7 miljoonaa dollaria.

Kanteen mukaan pelin odotettiin tuottavan satoja miljoonia dollareita myyntituloja. Vahingonkorvausten lisäksi pelifirma haluaa Beyoncélle kieltoa, jolla estetään tämän käyttäminen jossain toisessa pelissä.