Hyppää pääsisältöön

Bodominjärven synkkä salaisuus

Suomi heräsi järkyttävään uutiseen helluntaiaamuna kesäkuun 5. päivä vuonna 1960. Kolme nuorta telttaretkeläistä oli surmattu raa'asti Espoon Bodominjärvellä, seurueen neljäs jäsen taisteli hengestään. Ei vanhene koskaan -sarjassa palataan synkkiin helluntaiaamuna tapahtumiin.

Viisitoistavuotiaat tytöt ja kahdeksantoistavuotiaat pojat olivat lähteneet telttaretkelle Espoon Bodominjärvelle. He olivat pystyttäneet telttaleirinsä järven etelärannalla sijaitsevalle niemelle. Seurustelua ja hauskanpitoa kesti yömyöhään ennen kuin nuoret menivät nukkumaan. Aamuyöllä tyttöjen vielä nukkuessa pojat lähtivät hetkeksi ongelle, mutta he palasivat telttaan, kun kalaonnea ei ollut.

Murhaaja iski todennäköisesti hyvin varhain aamulla. Teltan narut oli katkaistu, jolloin teltta romahti nukkujien päälle muodostaen näin heille ansan. Puolustautumiseen tai pakoon ei ollut mahdollisuutta. Teko on tapahtunut nopeasti ja ilmeisesti uhrit olivat joutuneet shokkiin, sillä huutoja tai muita ääniä ei kukaan ole kuullut. Surmavälineenä tekijällä oli ollut puukko sekä kivi.

Surmatut nuoret löysi sattumalta aamu-uinnille lähtenyt mieshenkilö, joka hälytti poliisit paikalle. Massiiviset etsinnät käynnistettiin murhaajan löytämiseksi, ja useita otettiin kiinni kuulusteluja varten. Poliisin ja armeijan avuksi etsintöihin oli ilmoittautunut tuhansia järkyttyneitä suomalaisia.

Kuka oli murhaaja ja mikä oli hänen motiivinsa kammottavalle veriteolle? Näihin kysymyksiin poliisi etsi kuumeisesti vastauksia.

Keskustele