Hyppää pääsisältöön

iPad, HTML5 ja pätkiminen Areena -betassa

Tähän mennessä eniten kysymyksiä ovat herättäneet seuraavat asiat:

1. Miksei Areena -beta toimi iPadissa?

2. Miksi käytätte yhä Flashiä ettekä HTML5:sta?

3 Miksi Areena -beta pätkii?

Ohessa vastauksia kysymyksiin:

1. iPad sovellus on tulossa mutta tällä hetkellä keskitymme emo-Areenan kuntoon saamiseksi.

2. Flashillä mennään, syynä on yksinkertaisesti se, että HTML5 standardi ei vastaa Ylelle asetettuihin vaatimuksiin. Kun puhutaan medioiden jakelusta HTML5 ei tarjoaa vielä sellaista suojausta, jota tekijänoikeuksien haltijat Ylelta vaativat, ts. videot ovat kopioitavissa käyttäjän omalle koneelle vaivatta. Vaatimukset tulevat sekä ohjelmantekijöiltä (esim. BBC:ltä) että musiikin tekijänoikeusjärjestöiltä (esim. Gramex). Käyttöliittymätekniikkana HTML5:n osia on käytössä, kuitenkin niin että palvelu on saavutettavissa myös vanhemmilla selaimilla.

3. Asia kipeästi on tiedossamme. Sen ratkaiseminen on parhaillaan työn alla, mutta ei valitettavasti vielä näy käyttäjille.

Kommentit