Hyppää pääsisältöön

Remedy: Uusi Alan Wake on Tarantino-henkinen

Remedy valottaa YleX:lle viime yönä Video Game Awardsilla julkaistun upouuden Alan Wake’s American Nightmaren taustoja.

Alan Wake's American Nightmare vie kirjailija Alan Waken painajaiset Arizonaan. // Kuva: Remedy Entertainment

Suomalainen peliala saavutti viime yönä jälleen yhden virstanpylvään, kun pelistudio Remedy esitteli VGA-gaalan suorassa televisiolähetyksessä uuden Alan Wake’s American Nightmare -pelinsä. Kyseessä on aivan uusi peli, joka sijoittuu Alan Waken maailmaan. Remedyn Aki Järvilehto kommentoi peliä tuoreeltaan YleX:lle sähköpostin välityksellä.

- Peli on itsenäinen kokonaisuus, johon kuka tahansa voi hypätä mukaan, vaikkei olisi aikaisemmin Wakea pelannutkaan. American Nightmare laajentaa Alan Waken maailmaa ja sisältää paljon tietoa tapahtumista ensimmäisen pelin jälkeen.

- Jos alkuperäinen Alan Wake oli yhdistelmä Stephen Kingiä sekä Lostia, niin American Nightmare on enemmän Quentin Tarantinon From Dusk Till Dawn -henkinen. Pääosassa on henkeä salpaava toiminta, jota tukee vahvasti Pulp Fictionista ammentava tarina, Järvilehto paljastaa.

Merkittävä muutos aiempaan verrattuna on myös se, että American Nightmaressa kirjailija Alan Wake ei enää seikkaile Bright Fallsissa.

- Tällä kertaa Alan Wake on Arizonassa ja tarinan tyylittely selkeästi alkuperäisestä eroava. Bright Fallsin jälkeen halusimme tuoda uudenlaista otetta ja valitsimme tämän klassisen Americana & Route 66 -ympäristön sävyttämään peliä.

- Se, miten Mr. Wake on päätynyt Arizonaan, onkin sitten toinen asia. Alkuperäisen pelin fanit varmaan muistavat pelissä olleen Twilightzone-henkisen ”Night Springs” -televisiosarjan. Jotkut saattavat myös muistaa, että Alan Wakehan oli itsekin kirjoittanut nuorempana kyseisen sarjan jaksoja. American Nightmaressa pelaaja heitetään keskelle ”Night Springs” -televisiosarjan jaksoa, jonka Alan Wake on itse kirjoittanut. Wake on jäänyt vangiksi sarjan sisään, todellisuuden ja fiktion rajamaille, keskelle eeppistä taistelua valon ja pimeyden voimien välillä, Järvilehto valottaa uuden pelin taustoja.

 American Nightmare on tarkoitus julkaista ensi vuoden alkupuolella ladattavana Xbox Live Arcadessa. Järvilehdon mukaan peli onkin suunniteltu digitaalista jakelua ajatellen. Tämä näkyy siten, että peli on enemmän arcade & action –painotteinen ja nopeatempoisempi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että peli olisi nopeasti tahkottu läpi.

- Pelin tarinaosuus kestää monia tunteja. Tämän lisäksi siitä löytyy räjähtävän vauhdikas Arcade -moodi nimeltä ”Fight till Dawn”. Siinä pelaaja heitetään keskelle aavemaisia hylättyjä paikkoja. Aseinaan pelaajalla on laaja arsenaali sahatuista haulikoista järeisiin automaattiaseisiin, valosoihtuja ja tietenkin taskulamppu. Vihollisien määrä kasvaa aalto aallolta ja niistä tulee vahvempia. Jos selviät aamunkoittoon asti, niin voitat, Järvilehto toteaa.

Remedyltä vahvistetaan, että American Nightmare ei tule jäämään viimeiseksi Alan Waken seikkailuksi. Järvilehdon mukaan jatkoa on varmasti tulossa, mutta yksityiskohtia ja aikatauluja ei vielä voida paljastaa. Alan Waken PC-versiosta haaveileville Järvilehdolla on kuitenkin toivoa herättävä kommentti.

- Olemme saaneet paljon palautetta PC-pelaajilta ja täytyy myöntää, että meitä kyllä houkuttaisi jotenkin huomioida tuo. Katsotaan jos lähitulevaisuudessa meillä voisi olla jotain positiivisia uutisia kerrottavana tälläkin saralla!

Katso American Nightmaren traileri TÄSTÄ.