Hyppää pääsisältöön

Barokkimusiikkia Itämeren ja Välimeren rannoilta

Helsingin Barokkiorkesteri johtajana Aapo Häkkinen

Cembalotaiteilija Aapo Häkkisen johtama Helsingin Barokkiorkesteri harjoitteli maanantaina 12. joulukuuta 2011 Yleisradion musiikkistudiolla Pasilassa.

Cembalisti Aapo Häkkinen Helsingin Barokkiorkesteri oli saanut solistiksi tunnetun argentiinalaisen barokkimusiikkiin erikoistuneen sopraanon María Cristina Kiehrin. Euroradion joulukonsertti järjestetään Kallion kirkossa sunnuntaina 18.12. klo 15 ja kuullaan suorana lähetyksenä YLE Radio 1:ssä.
Helsingin Barokkiorkesterin johtaja Aapo Häkkinen kertoi joulukonsertin ohjelmasta ja orkesterinsa suunnitelmista.

Haastattelu Laila Kangas - Kuvat & video Tiina-Maija Lehtonen

Tutustu Radio 1:n koko joulukonserttitarjontaan sunnuntaina 18.12. alkaen klo 12.05

 • Viihdeviulisti Linda Lampenius ei pysty elämään ilman klassista – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Onnittelemme syntymäpäivänä 26. helmikuuta!

  Linda Lampeniuksen tähti syttyi yhdessä yössä keväällä 1996, kun hän soitti Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konserttimestarina elokuvan 100-vuotisjuhlien suorassa tv-lähetyksessä. Media ihmetteli, kuka oli tämä häikäisevän kaunis ja taitava viulisti. Elokuvagaala oli lähtölaukaus Linda Lampeniuksen kansainväliselle viihdetaiteilijan uralle, jota suomalaiset ovat saaneet seurata henkeään haukkoen.

 • Tauno Hannikainen on Taiteilijakukkulan ainoa klassinen kapellimestari – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Muistamme syntymäpäivänä 26. helmikuuta.

  Helmikuun 26. päivänä syntynyt kapellimestareiden reissumieheksi kutsuttu Tauno Hannikainen (1896–1968) ehti johtaa orkestereita yli 60 maassa. Jyväskyläläiseen Hannikaisen musiikkiperheeseen syntynyt Tauno oli alkujaan sellisti ja pianisti. Amerikan-vuosinaan hän otti Yhdysvaltain kansalaisuuden, mutta viimeiset vuotensa hän toimi Helsingissä.

 • Se erilainen Góreckin kolmas sinfonia

  Se erilainen Góreckin kolmas sinfonia

  Henryk Góreckin Sinfonia nro 3 iski myyntilistojen kautta laajempaan tietoisuuteen 1990-luvun alussa. Sittemmin teos on levytetty parisenkymmentä kertaa. Bulgarialainen kapellimestari Yordan Kamdzhalov tekee perustamansa Genesis Orchestran kanssa vihdoinkin jotain erilaista.