Hyppää pääsisältöön

Kohuvideolla mukana oleva tähti suuttui: Mitäs minä siellä teen?

Piratismistakin syytetty palvelu julkaisi tähdillä höystetyn kannatusvideon, mutta tiesivätkö starat itse tästä?

Myös Kanye West kertoo tukevansa MegaUploadia tuoreella musiikkivideolla. // Kuva: MegaUpload musiikkivideo, kuvakaappaus

Tiedostonjakopalvelu MegaUpload julkaisi viime viikolla musiikkivideomaisen mainosvideon, jolla lukuisat huipputähdet lauloivat tai räppäsivät palvelun erinomaisuudesta. Videolla nähtiin mm. Kanye West, Snoop Dogg, P. Diddy sekä Alicia Keys. Videolla tavataan myös Black Eyed Peas -yhtyeen Will.i.am, joka on nyt vetänyt mukana olostaan herneen nenäänsä.

Will.i.am on laittanut lakimiehensä asialle, sillä hän ei mielestään ole antanut suostumustaan videolla esiintymiseen. Asianajaja lähetti YouTubeen uhkavaatimuksen ja video katosikin sivustolta nopeasti. Myös levy-yhtiöjätti Universal Music Group on älähtänyt videosta ja vaatinut sen poistamista. Heidän mukaansa lukuisat videolla näkyvät artistit eivät ole tienneet mukana olostaan.

MegaUploadin asianajaja otti kaikkeen tähän kantaa toteamalla, että kyllä artistit ovat tienneet mihin lähtivät.

- Jokainen artisteista, mukaan lukien Will.I.Am, on allekirjoittanut sopimuksen jossa annetaan lupa käyttää heitä ja heidän sanomisiaan osana videon sisältöä.

MegaUploadin toimitusjohtaja David Robb uskoo myös mainosvideonsa rehellisyyteen.

- Tehdäänpä tämä nyt selväksi: Meidän kappaleessamme tai videossamme ei ole mitään, mihin Universal Music Group voisi puuttua. Olemme tehneet sopimukset kaikkien meitä mainostavien artistien kanssa.

MegaUpload on jättänyt oikeudelle oman oikeusjuttunsa Universalia vastaan eilen.

LUE MYÖS:
Huippumuusikot ja julkkikset tukevat piratismista syytettyä palvelua

Lähteet: Billboard