Hyppää pääsisältöön

Little Ray: I'm Henry the VIII, I Am

Tiskaava mies oli 1960-luvulla ratkiriemukas vitsin aihe. Herman's Hermitsin huippusuositun hitin suomalaistulkinnassa päähenkilö on pahasti Siiri Angerkosken tossun alla.

Tietolaatikko

Laulaja Little Rayn taakse kätkeytyi muusikko ja levytuottaja Reino Bäckman. Hän toimi 1960-luvulla Musiikkitalo Westerlundissa ja sittemmin Suomen EMIssä.

I'm Henry the VIII, I Am on alun perin brittiläinen music hall -laulu 1900-luvun alusta. Brittibändi Herman's Hermits teki siitä megahitin vuonna 1965.

Laulun otsikko viittaa tietenkin monista avioliitoistaan kuuluisaan kuningas Henrik VIII:een. Tässä tapauksessa kyse on kuitenkin Henry-nimisiin miehiin mieltyneestä leskirouvasta, jolla on aiemmin ollut jo seitsemän samannimistä aviomiestä.

Kuukauden suositut -ohjelman sketsissä mieskertoja on pantu kotitöihin, jotka tähän aikaan kuuluivat vielä usein pelkästään naiselle. Vaimo, jota näyttelee Pekka Puupää -filmien Justiinana tunnettu Siiri Angerkoski, on varsinainen pirttihirmu. Välissä nähdään seitsemän entistä aviomiestä taivaassa.

Teksti: Jukka Lindfors