Hyppää pääsisältöön

Vaikutusvaltaisin muusikko ei olekaan parhaiten tienaava - eikä Bono

Hän on Lady Gaga, joka osaa käyttää parhaiten Facebookia ja Twitteriä. Hän on myös medianäkyvyydessä parhaimmistoa.

Lady Gaga // Kuva: Universal Music

Talouslehti Forbes on listannut tämän vuoden sata vaikutusvaltaisinta julkisuuden henkilöä - mukana urheilijoita, muusikoita, tv-tähtiä, näyttelijöitä, mediamoguleja jne.

Lady Gaga on ykkönen. Hänen tulonsa ovat vain puolet megabändi U2:een verrattuna, mutta fanisuhteen hoitaminen sosiaalisen median kautta on niin ensiluokkaista, että se nostaa hänet vaikutusvaltaisimmaksi tähdeksi. Neiti Germanottalla on Facebookissa yli 30 miljoonaa fania ja Twitterissäkin kymmenisen miljoonaa fania seuraa hänen kujerruksiaan. Vaikutusvaltaisimpien tähtien listan hopeasija menee tv-persoona-tuottaja Oprah Winfreylle ja kolmannelta sijalta löytyy kanadalaispoppari Justin Bieber. Bieberin tulot ovat lähes puolta pienemmät kuin Gagalla, mutta hänen sosiaalinen pääomansa netissä nostaa sijoituksen korkealle.

Kymmenen kärjessä on kaiken kaikkiaan kuusi artistia tai bändiä. Kun ne laitetaan vuosiansioiden mukaan järjestykseen kärkipaikan ottaa odotetusti maailman tuottoisimman kiertueen heittänyt U2 - sen tulot kuluneelta vuodelta ovat omaa luokkaansa.

Forbesin mukaan TOP100-listan tähtien yhteenlasketut vuosiansiot ovat 3,6 miljardin euron tuntumassa. Sillä ei ihan saa maailman kalleinta venettä eli malesialaisen bisnesmiehen hiljattain hankkimaa jalometallein kyllästettyä 3,7 miljardin luksusjahtia. Angry Birdsin tehneen Rovion sillä olisi teoriassa voinut ostaa, sillä firman kerrottiin hiljattain tyrmänneen noin 2 miljardin euron ostotarjouksen.

Katso koko Forbesin lista täältä.

Tulot euroissa TOP10, muusikot

1. U2, 156 milj.
2. Bon Jovi, 100 milj.
3. Elton John, 80 milj.
4. Lady Gaga, 72 milj.
5. Paul McCartney, 54 milj.
6. Black Eyed Peas, 49 milj.
7. Justin Bieber, 43 milj.
8. Toby Keith, 40 milj.
9. Usher, 37 milj.
10. Taylor Swift, 35 milj.

Vaikutusvaltaisimmat TOP10, kaikki tähdet

1. Lady Gaga
2. Oprah Winfrey
3. Justin Bieber
4. U2
5. Elton John
6. Tiger Woods
7. Taylor Swift
8. Bon Jovi
9. Simon Cowell
10. LeBron James

Lähteet: Forbes