Hyppää pääsisältöön

Dimebagia juhlittiin taas nimekkäällä joukolla

Vuonna 2004 lavalle ammutun Pantera-kitaristin muisto liikutti rokkareita ja metallisteja. Samalla muistettiin viime vuonna kuollutta Ronnie James Dioa.

Dimebag Darrell // Kuva: Scott Caliva

Kalifornialaiselle klubille saapuivat Dimebashia viettämään muun muassa Serj Tankian, Duff McKagan, Tom Morello, Jerry Cantrell, Geezer Butler, David Draiman, Scott Ian ja Sebastian Bach.

Kuusi tuntia kestänyt muistokonsertti myytiin loppuun. Anthraxin kitaristi Scott Ian kuvaili tunnelmaa kirjavaksi tultuaan lavalta Panteran New Level -biisin soitettuaan. Tom Morello puolestaan soitti Rage Against the Machinenkin coveroiman Bruce Springsteenin biisin The Ghost of Tom Joadin. Lavalle hän sai kaveriksi Serj Tankianin.

Dimebashin tuotto annetaan tänä vuonna Ronnie James Dion lesken perustamalle syöpätutkimusrahastolle.

Suomessa Dimebag Darrellin muisto aktivoi metallimuusikoita vielä viime vuonna. Silloin järjestettiin viimeistä kertaa Dimebag Beyond Forever -kiertue, joka kiersi kymmenessä kaupungissa. Se keräsi rahaa hyväntekeväisyyteen - tuotto lahjoitettiin Rikosuhripäivystykselle.

Lähteet: Spin