Hyppää pääsisältöön

Grooveshark tiukilla - Sony ja Warner mukaan oikeuskanteeseen

Universal jätti oikeuskanteen noin kuukausi sitten, jossa syytettiin Groovesharkin työntekijöitä piratismista. Vahingonkorvaussummaksi on mainittu jopa 17 miljardia dollaria.

Grooveshark

Sony ja Warner liittyvät Yhdysvalloissa Universalin jättämään oikeuskanteeseen, jossa Groovesharkin työntekijöitä syytetään yli 100 000 laittoman musiikkikappaleen lataamisesta palveluun. Grooveshark toimii samalla periaatteella kuin esimerkiksi YouTube eli käyttäjät voivat ladata sinne omia tiedostojaan.

Oikeuskanteessa esitetään todistusaineistoksi muun muassa progebändi King Crimsonin Robert Frippin ja Groovesharkin välillä käytyä sähköpostinvaihtoa, joka julkaistiin Digital Music Newsin sivuilla. Siinä keskustellaan muun muassa muusikon biisien poistamisesta palvelusta sekä niiden ilmaantumisesta nopeasti takaisin Groovesharkiin. Julkaistujen sähköpostien kommenteissa on anonyymin kirjoittajan viesti, jossa kerrotaan, miten Groovesharkin työntekijät lataavat poistettuja biisejä takaisin palveluun. Kommentin väitetään lähteneen Groovesharkin työntekijän näppäimistöltä.

Todisteeksi on myös esitetty omistajayhtiö Escape Media Groupin johtajan sisäisiä sähköposteja, joissa kerrotaan, että Groovesharkin pitää saavuttaa laajempi käyttäjäkunta ennen kuin sen kannattaa yrittää sopimusta levy-yhtiöiden kanssa.

Grooveshark on kiistänyt kaikki väitteet, joita Universal on esittänyt. Sen mielestä anonyymin kommentti ei todista mitään ja sähköposteja on tulkittu väärin.

Lähteet: Billboard