Hyppää pääsisältöön

Vakoojan paljastus: Tietokonepelifirma on CIA:n propagandatoimisto

Sotapeleillä on Iranilaisen vakoojan mukaan salainen tarkoitus.

Fall of Sirte: Gaddafi's Last Stand -pelin mainoskuv // Kuva: Kuma Games

Iranilainen vakooja on kertonut työskennelleensä amerikkalaiselle tietokonepeliyritykselle, jonka tarkoituksena oli levittää Lähi-idän politiikkaan vaikuttavaa propagandaa osana pelien sisältöä. Miehen mukaan kaiken taustalla oli CIA.

Syytetty pelifirma on Kuma, joka työstää mm. sotapelejä tosi elämän sotatilanteista. Pelifirma kohautti tovi sitten julkaisemalla pelin Osama bin Ladenin metsästyksestä ja onpa Kuman sotapeleissä jahdattu Gaddafiakin. Iranilaisella TV-kanavalla puhunut ex-vakooja kertoi avoimesti työskentelystään pelifirmalle.

- Menin töihin Kumalle. Se oli tietokonefirma, joka sai rahaa CIA:lta. Raha oli tarkoitettu yleistä mielipidettä manipuloivien pelien tuotantoon, suunnitteluun ja jakeluun ympäri Lähi-Itää. Yrityksen tarkoituksena oli vakuuttaa Iranilaiset, sekä koko maailma, siitä että mitä tahansa USA ulkomailla tekeekin, on sillä hyvä tarkoitus.

Kuman johto ei ole kohua kommentoinut, mutta Kotaku -peliblogin haastattelussa jo 2006 ollut firma paljasti jo silloin tehneensä aiemmin yhteistyötä Yhdysvaltain armeijan kanssa opetuspelien muodossa.

Lähteet: Kotaku.com