Hyppää pääsisältöön

Tämä mies palkittiin DocPointin Apollo-palkinnolla

Ylen Dokumenttiprojektin pitkäaikainen tuottaja Iikka Vehkalahti saa tänä vuonna DocPoint -festivaalin Apollo-palkinnon, joka myönnetään suomalaista dokumenttielokuvaa merkittävästi edistäneelle ja sen parissa erityisesti ansioituneelle henkilölle.

Elokuvateatteri // Kuva: iStockphoto

Palkinto myönnetään Vehkalahdelle paitsi Dokumenttiprojektin kehittämistyöstä, myös taistelusta kotimaisen dokumenttielokuvan rahoituksen ja näkyvyyden puolesta niin Ylessä kuin kansainvälisillä foorumeillakin. Hän on edesauttanut suomalaisen dokumenttielokuvan esiinmarssia maailmalla, tukenut suurella sydämellä nuoria elokuvantekijöitä ja pannut koko persoonansa peliin kotimaisen dokumentaarisen elokuvan merkityksellisen sisällön sekä laadun puolesta. Lisäksi Vehkalahti on painottanut kansainvälisen korkeatasoisen dokumenttielokuvan merkitystä Ylen ohjelmistossa.

Dokumentaristi Iikka Vehkalahti on työskennellyt satojen elokuvien parissa sekä käsikirjoittajana, ohjaajana, tuottajana että leikkaajana 80-luvun alusta alkaen. Hän on tuottanut Ylen Dokumenttiprojektia vuodesta 1998. Vehkalahti on ollut mukana kansainvälisissä elokuvaprojekteissa Steps for the Future ja Why Democracy sekä Kolmas Ulottuvuus -hankkeessa. Parhaillaan Vehkalahti työskentelee Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina. Professuurin tavoitteena on erityisesti journalistisen tv-dokumentin kehittäminen.

Apollo-palkittu kokoaa perinteisesti Carte Blanche -esityssarjan festivaaliohjelmistoon. Apollo-palkinto on aiemmin myönnetty Epidem -tuotantoyhtiölle (2009), Jörn Donnerille (2008), Ilkka Kippolalle (2007) ja Jarmo Jääskeläiselle (2006). 11. DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 24.–29.1.2012.

Lähteet: Docpoint

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.

 • Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä”

  Nelli Matulan suosiolla on myös varjopuolensa.

  Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä” 24-vuotias poppari puhui YleX:lle visioista, “bränditasapainosta” ja siitä, miten noustaan Suomen tunnetuimmaksi uudeksi artistiksi. Suosiolla on myös varjopuolensa. Seiskan paparazzi päivysti kerran kaksi viikkoa pusikossa hänen etuovellaan. Stalkerit ovat piinanneet verkossa ja kasvotusten.