Hyppää pääsisältöön

Mitä mieltä olet Viikatteen Sysiässä-kappaleesta?

YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja paras Rytmibarometrikommentti palkitaan!

Tässä kuvassa kikkailee Kaarle Viikatteen lisäksi UMA:n Kenttämaa. Älkäämme häiriintykö hänen läsnäolostaan. // Kuva: Jussi-Pekka Panttila / YleX

Kuka? Viikate: Sysiässä

Mitä? YleX Iltapäivän Rytmibarometrissa herkutellaan tänään upouudella Viikate-kappaleella Sysiässä. Kapple sai ensisoittonsa tänään Uuden musiikin aamuvuorossa, jossa biisiä oli kommentoimassa Viikatteen nokkamies Kaarle Viikate.

Kouvolasta ponnistava kaihometalliyhtye julkaisee maaliskuussa yhdeksännen (!) studioalbuminsa. Viikatteen edellinen albumi, Kuu kaakon yllä, julkaistiin syksyllä 2009.

Kappale herätti Uuden musiikin aamuvuoron kuulijoissa vähintäänkin jännittäviä reaktioita. Muun muassa nimimerkki Koira kommentoi Sysiässä-biisiä näin: ”Pojat on ottaneet rytmimunat mukaan studioon.”

Mutta mitä mieltä SINÄ olet? Laita kommentti tulemaan numeroon 17176!

Hä? Viikate on yhtyeen lisäksi myös perinteinen maataloustyökalu, jolla niitetään esimerkiksi heinää.

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.