Hyppää pääsisältöön

Popjuontaja Antti Einiö kokeili kykyjään rock-karjujana

Suositun Nuorten tanssihetki -ohjelman vetäjä Antti "Andy" Einiö suostuteltiin myös rocklaulajaksi. Hän karjuu energisesti Shake, Rattle And Rollia vuonna 1965 kuvatussa musiikillisessa satamatuokiossa The Islanders -bändin säestyksellä.

Vuonna 1935 syntyneen Einiön laulu-ura alkoi sananmukaisesti yleisön vaatimuksesta. Hänen juontaessaan popkonsertteja yleisö huuteli kannustavasti: "Laula, Ana!" Vanha jazzdiggari innostuikin treenaamaan hupimielessä muutaman rockbiisin.

Kun hän esitti tv-ohjelmassaan vauhdikkaan tulkinnan kappaleesta Farmer John, ihastus oli suuri. Esiintyminen johti muutamiin levytyksiin, joilla Einiö jatkoi vakuuttavaa ääntelyään - nyt taiteilijanimellä "Andy".

Oheisella videolla Andy ja The Islanders keikkuvat lennokkaasti satamanostureissa esittäen playbackina Charles Calhounin rock-klassikon Shake, Rattle And Roll. Einiön laulutulkinnan ohella tämän version pieniin erikoisuuksiin kuuluu Stig Selinin kitarasoolo, jonka aikana bändi kiihtyy laukkaamaan tuplanopeudella.

Antti Einiö levytti vuosina 1964-1965 kaikkiaan kolme singlelevyä. Niillä soittanut helsinkiläinen The Islanders tunnettiin paremmin Dannyn taustayhtyeenä. Einiön kappaleista menestynein oli Farmer John, joka nousi parhaimmillaan levymyyntilistan kolmoseksi ja äänestettiin radion Kahdeksan kärjessä -ohjelman ykköseksi. Oheista Shake, Rattle And Rollia ei julkaistu äänilevynä.

Tv-työ oli Einiölle vain sivupuuhaa. Hän alkoi jo 1950-luvulla työskennellä isoveljensä Paavon konserttitoimistossa jazzkonserttien parissa. Antti Einiöstä tuli sittemmin keskeinen populaarimusiikin tähtien maahantuoja. Veljensä tavoin hän toimi 1960-luvulla myös levy-yhtiö Scandian piirissä.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto