Hyppää pääsisältöön

Levymyynti noussut Yhdysvalloissa – vinyylin suosio kasvaa

Musiikkialbumien myynti kääntyi vuonna 2011 Yhdysvalloissa ensimmäistä kertaa nousuun sitten vuoden 2004.

Vinyylilevyjä, joissa on eri eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden logoja. YleX keskellä. // Kuva: Jani Kortti / YleX

Levymyynnin nousuun arvellaan vaikuttaneen albumien hinnanlasku, erikoistarjoukset ja vinyylilevyjen suosion kasvu. Levymyynti kasvoi Yhdysvalloissa vuonna 2011 1,4 prosenttia ja levyjä myytiin 330,6 miljoonaa kappaletta, selviää Billboardin julkaisemista tilastoista.

Vuosien laskun jälkeen pieni nousu musiikinmyynnissä maailman suurimmilla musiikkimarkkinoilla on musiikkiteollisuudelle tervetullut uutinen.

Yhdysvalloissa musiikin digitaalinen myynti kasvoi 8,5 prosenttia vuoteen 2010 verrattuna. Vinyylilevyjen suosio näyttää yhä kasvavan. Niiden myynti kasvoi maassa 3,9 miljoonaan kappaleeseen vuoden 2010 2,8 miljoonasta.

Billboard.comin apulaisjohtaja Keith Caulfield kertoi Reutersille, että vinyylilevyjen myynnin kasvuun vaikuttavat niin vanhemmat kuin nuoremmatkin kuluttajat.

- Vanhemmat kuluttajat muistavat vinyylejä lämmöllä ja omistavat vinyylisoittimia. Nuoremmat kuluttajat puolestaan haluavat fyysisen albumin käteensä ja haluavat ihailla kansitaidetta, Caulfield kertoi.

Lähteet: Reuters