Hyppää pääsisältöön

Anonymous-hakkerin haastattelu yksinoikeudella: Näin kaadoin suomalaiset verkkosivut

YleX sai yksinoikeudella haastattelun hakkerilta, joka kaatoi tänään niin TTVK:n, kuin IFPI:nkin sivustot.

Hakkeriryhmä Anonymous tunnetaan naamioistaan. // Kuva: Anonymous

Hakkeriryhmittymä Anonymousin ”Suomen-jaosto” hyökkäsi tänään Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n kotisivujen kimppuun ja ainakaan maanantaina iltapäivällä sivuille ei päässyt. YleX tavoitti iskun takana olevan henkilön ja ”KillEmWithLazers” -nimellä toimiva hakkeri antoikin meille yksinoikeudella haastattelun. Hän ei kertonut meille ikäänsä tai kansallisuuttaan, mutta ilmeisesti kyseessä on ruotsalainen henkilö.

YleX: Kuka oikein olet?

Olen Anonymous, en ole kukaan ja olen kaikki ;)

YleX: Mitä tekemistä sinulla on Anonymousin kanssa?

Päädyin mukaan #opgamex:in kautta. Ruotsalainen saitti hääti sivuiltaan Piraattipuolueen, ja koska vihaan sensuuria päätin kokeilla juuri koodaamaani bottia - sivusto olikin sen jäljiltä alhaalla 6 tuntia ja saimme paljon medianäkyvyyttä. Sen jälkeen olen tehnyt paljon hakkerointeja paremman maailman puolesta.

YleX: Kuka päätti, että antipiracy.fi -sivustolle hyökätään?

Ei kukaan. Yhteisö. Minä. Testailin sivua nopeasti ja koodailin vähän ja nyt se on sitten alhaalla. Anonymousin suurimpia tavoitteita on sensuurin lopettaminen, joten ajattelin antaa antipiracy.fi:n maistaa omaa lääkettään.

YleX: Oletko sinä itse siis suoraan iskun takana?

Kyllä, minä olen iskun takana. Olen tehnyt kaiken pikkuisella Macbook Airillani. Netissä on paljon bugeja ja minä vain käytän niitä hyväkseni : )

YleX: Miksi saittia vastaan oikein hyökättiin?

No, vihaan sensuuria. Todella paljon.

YleX: No kerro tavikselle, että miten tälläistä pystyy tekemään? Miten sivut kaadetaan?

Käytän hyväkseni kahta bugia, jotka löysin heidän servereiltään. Tähän hommaan tarvitsee vain hyvää silmää ja servereiden toiminnan ymmärtämistä. Tässä tapauksessa minä vaan blokkaan nodeja, joilla ohjataan ihmisiä serverille. Kukaan siellä sisällä ei huomaa mitään. Ilkeää ja kivaa.

Haastattelun jälkeen KillEmWithLazers otti meihin uudelleen yhteyttä ja kertoi palauttaneensa antipiracy.fi -verkkosivuston jälleen käyttökelpoiseksi. Syy oli selvä - hän oli suunnannut nyt katseensa Musiikkituottajat - IFPI Finland Ry:n verkkosivuille osoitteeseen ifpi.fi. Nuo sivut kaatuivatkin puoli kuuden aikaan maanantai-iltana.

Anonymousin hyökkäys suomalaissivustoja vastaan on vastalause Helsingin käräjäoikeuden päätökselle pakottaa teleoperaattori Elisa estämään asiakkailtaan pääsy The Pirate Bayn -sivustoille. Elisa katkaisi pääsyn sivuille tänään myös _Saunalahden _käyttäjiltä. Lisää aiheesta Nyt se tapahtui - operaattori blokkasi Pirate Bayn Suomessa.

Lähteet: YleX