Hyppää pääsisältöön

Happoradion stressilääke: Ryypätään liikaa ja levätään välipäivät

Happoradio jäi keikkatauolle hieman ennen joulua ja palaa lavoille jälleen tammikuun lopulla. Keikat jatkuvatkin kesän loppuun saakka. Yhtye on päättänyt päästää itsensä hieman helpommalla tänä vuonna.

Aki Tykki // Kuva: Tomi Mikola

Happoradio julkaisi kokoelman vuonna 2011, jonka jälkeen se sai tietynlaisen luontaisen tauon.

- Ilman sitä me olisimme taas siinä tilanteessa, että ensi vuonna täytyisi julkaista uusi levy. Silloin se tuntuisi ihan karmealta taas tämän rundin jälkeen heti maanantaina pakata kamat pystyyn ja mennä studioon. Nyt tuntuu ihan hyvältä saada pikkusen hengähdystaukoa. Jos vähän ehkä keksittäisiin taas jotain uutta, ettei juututtaisi ihan samaan kaavaan, solisti Aki Tykki kertoo.

Yhtye jatkaa keikkailua kesän loppuun ja sen jälkeen yhtye ei aseta Aki Tykin mukaan itselleen yhtäkään deadlinea, vaan viettää lomaa. Yhtye aikoo kuitenkin treenailla, mutta studioon bändi ei hyppää välittömästi.

Tykin mukaan keikkailu ei ole rankkaa, ellei siitä tee itselleen rankkaa. Happoradio aikoo nyt pitää asiat yksinkertaisina, eikä keikkojen välissä stressailla työnteosta.

- Jos rundin jälkeen jää semmonen olo, että on tosi väsynyt niin se johtuu joko siitä että on ryypänny liikaa tai siitä että on ryypänny liikaa ja tehnyt kaikki välipäivät jotain muuta. Sitten on jatkuva stressi. Nyt on ajateltu, että nautitaan. Nyt vaan ryypätään liikaa ja levätään ne välipäivät, mies naureskeli.

Vaikka Tykki puhuukin vapaiden vietosta ja hiljaisesta tahdista, vaeltaa muusikon ajatus silti biisintekoon.

- Kyllä tämä yritetään pitää simppelinä. Pakko kuitenkin varmaan jotain uusia biisiraakeleita ruveta jossain kohtaa haalimaan kasaan. Tehdään se niin, ettei ole stressiä, koska toistaiseksi ei ole mitään deadlineja.