Hyppää pääsisältöön

FBI paljasti: Wu-Tang Clan oli oikeasti rikollisjärjestö

Sanovat, että ne oli rosvoja.

Wu-Tang Clan // Kuva: www.facebook.com/wutangclan

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi, eli tuttavallisemmin FBI, on julkaissut tietonsa räp-artisti Ol' Dirty Bastardista ja tämän Wu-Tang Clan -hiphop-kollektiivista. FBI:n 93-sivuisessa raportissa kerrotaan jo edesmenneen Mr. Bastardin olleen läheinen pahamaineisen Bloods -katujengin kanssa ja että rap-tähti oli osallisena poliisin murhayritykseen, sekä sekaantunut vähintään kahteen murhaan. Hän oli ollut pidätettynäkin peräti 15 kertaa.

Mielenkiintoiseksi FBI:n tutkimusaineiston Ol' Dirty Bastardista tekee myös se, että agentuuri oli tutkinut myös Wu-Tang Clania, vuonna 1992 perustettua rap-kollektiivia, jonka jäseniin kuuluivat myös RZA, Method Man ja Ghostface Killah.

FBI:n mukaan Wu-Tang Clan oli käytännössä rikollisjärjestö, joka otti osaa huumediileihin ja tappoihin. Viranomaisten mukaan Wu-Tangissa rikollisia palkittiinkin lojaalisuudesta levytyssopimuksilla. Raportti paljastaa myös, että vuonna 2000 ryhmittymä oli erikoistarkkailussa, sillä heillä oli perässään NYPD:n väkivaltarikoksiin ja jengeihin erikoistunut yksikkö, Yhdysvaltain liittovaltion syyttäjänvirasto, Staten Islandin poliisietsivät, sekä Richmondin piirisyyttäjä!

Rolling Stone -lehti on kutsunut Wu-Tang Clania kaikkien aikojen parhaaksi rap-ryhmäksi ja arvostettu brittiläinen musiikkilehti NME julisti poppoon vuonna 2004 vuosikymmenen vaikutusvaltaisimmaksi bändiksi.

Lähteet: Guardian