Hyppää pääsisältöön

Presidenttiemme lemmikit

Presidentti Kekkosen kaudesta alkaen olemme oppineet tuntemaan myös valtionpäämiestemme lemmikkieläimet.

Aiemmista presidenteistä ainakin Mannerheimin tiedetään olleen eläinrakas. Erityisen lähellä hänen sydäntään oli hänen pitkäaikaisin ratsunsa Käthy. Mannerheimin pyynnöstä Käthy osallistui jopa isäntänsä hautajaisiin.

Urheilullista imagoaan korostavan Kekkosen tyyliin sopivat suurikokoiset koirat. Seurasaaren hyvässä ulkoilumaastossa riitti haastetta linjakkaalle vinttikoirallekin.

Presidentti Koiviston perhe puolestaan oli mieltynyt mopseihin. Pienikokoiset seurakoirat saivat ylläpidettävikseen sekä Presidentinlinnan että Mäntyniemen reviirit.

Matkustelevaisten Ahtisaarten elämäntyyliin eivät lemmikit kuuluneet.

Vuonna 2000 Mäntyniemen hiljaiseloon tottuneet hiiret ja linnut kokivat järkytyksen, kun taloon muuttivat presidentti Halosen kaksi kissaa. Kesäisin Miska ja Rontti saivat hoidettavakseen Kultarannan hiirestysalueet.

Keväällä 2012 Mäntyniemen asukkaat jälleen vaihtuivat. Tarjolla lemmikeiksi oli ainakin koiria, jopa yksi ravihevonen. Isäntänsä Sauli Niinistön ja emäntänsä Jenni Haukion mukana Mäntyniemeen muutti bostoninterrieri Lennu.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto