Hyppää pääsisältöön

Presidenttiemme lemmikit

Presidentti Kekkosen kaudesta alkaen olemme oppineet tuntemaan myös valtionpäämiestemme lemmikkieläimet.

Aiemmista presidenteistä ainakin Mannerheimin tiedetään olleen eläinrakas. Erityisen lähellä hänen sydäntään oli hänen pitkäaikaisin ratsunsa Käthy. Mannerheimin pyynnöstä Käthy osallistui jopa isäntänsä hautajaisiin.

Urheilullista imagoaan korostavan Kekkosen tyyliin sopivat suurikokoiset koirat. Seurasaaren hyvässä ulkoilumaastossa riitti haastetta linjakkaalle vinttikoirallekin.

Presidentti Koiviston perhe puolestaan oli mieltynyt mopseihin. Pienikokoiset seurakoirat saivat ylläpidettävikseen sekä Presidentinlinnan että Mäntyniemen reviirit.

Matkustelevaisten Ahtisaarten elämäntyyliin eivät lemmikit kuuluneet.

Vuonna 2000 Mäntyniemen hiljaiseloon tottuneet hiiret ja linnut kokivat järkytyksen, kun taloon muuttivat presidentti Halosen kaksi kissaa. Kesäisin Miska ja Rontti saivat hoidettavakseen Kultarannan hiirestysalueet.

Keväällä 2012 Mäntyniemen asukkaat jälleen vaihtuivat. Tarjolla lemmikeiksi oli ainakin koiria, jopa yksi ravihevonen. Isäntänsä Sauli Niinistön ja emäntänsä Jenni Haukion mukana Mäntyniemeen muutti bostoninterrieri Lennu.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto