Hyppää pääsisältöön

Kaisan vakaa sihti toi historiallisen MM-kullan

Kaisa Mäkäräinen voitti vuonna 2011 ampumahiihdon maailmanmestaruuden ensimmäisenä suomalaisnaisena kautta aikojen. Hermojen hallinta viimeisellä ampumapaikalla ratkaisi kilpailun Mäkäräisen eduksi.

Kaisa Mäkäräinen löi ampumahiihdon MM-kisojen takaa-ajokilpailussa Saksan Magdalena Neuerin 21,6 sekunnilla. MM-kisat käytiin Venäjän Hanti-Mansijskissa.

Kisan kärjessä lähtenyt Neuner selvitti Mäkäräisen tavoin makuuammunnat puhtaasti, mutta saksalaisen hiihtovauhti oli hurjaa. Hiihtäjien välinen ero oli puolimatkassa yli tuplaantunut, toisen ampumapaikan jälkeen eroa oli 28 sekuntia.

Hieman epävarmana pystyampujana tunnettu Neuner selvitti myös ensimmäisen pystypaikan puhtaasti, mutta suomalaisten riemuksi Mäkäräisen kädet eivät tärisseet, vaan hänkin pudotti kaikki lätkät.

Kokenut ruotsalainen Helena Ekholm ei pysynyt hiihtovauhdissa kärkikaksikon mukana, mutta puhtaalla ammunnalla hän piti kolmossijaa hallussaan.

Neuner saapui viimeiselle ampumapaikalle 43,3 sekuntia ennen Mäkäräistä, mutta pieni tuulenpuuska teki kilpailusta jännitysnäytelmän. Saksalainen lipsautti kaksi laukausta ohi taulun ja joutui kiertämään sakkolenkin kahdesti. Takaa tullut Mäkäräinen ei tuulesta piitannut, vaan tähtäsi nopealla tempolla kaikki laukaukset tauluun ja kiiruhti kisan kärkeen.

Loppulenkillä Mäkäräinen vain kasvatti eroa ja saapui maaliin 21,6 sekuntia ennen Neuneria.

Teksti: Yle Urheilu

Tietolaatikko

Naisten 10 km:n takaa-ajon tulokset
1. Kaisa Mäkäräinen FIN 30.00,1 (0)
2. Magdalena Neuner GER + 21,6 (2)
3. Helena Ekholm SWE +1.43,6 (0)
4. Andrea Henkel GER +2.00,7 (0)
5. Tora Berger NOR +2.29,0 (2)
6. Anastasija Kuzmina SVK +2.59,9 (6)
7. Miriam Gössner GER +3.12,3 (4)
8. Jana Gerekova SVK +3.15,7 (3)
9. Dorothea Wierer ITA +3.17,2 (0)
10. Jekaterina Jurlova RUS +3.24,5 (3)

Ampumahiihdon MM-kisoissa 2011 Kaisa Mäkäräinen saavutti myös hopeaa naisten pikamatkalla. Kilpailun voitti Saksan Magdalena Neuner. Ennen Mäkäräisen takaa-ajovoittoa hopea oli MM-tasolla siihen asti paras suomalaisen naisampumahiihtäjän saavuttama mitali.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto